Verlies op Jan Breydel

Deze zondag speelde RSC Anderlecht op verplaatsing tegen Club Brugge. De wedstrijd eindigde op 3-0 voor de thuisploeg. De jonge Noor Kristian Arnstad maakte zijn debuut.

Na een evenwichtig eerste kwartier begon de thuisploeg meer druk te zetten, met een doelpunt tot gevolg. Na een te korte combinatie bij het uitvoetballen van onze verdediging kon Hans Vanaken de bal onderscheppen en aan Diatta bezorgen, die de score opende: 1-0. Kort nadien kon Vranjes in extremis een nieuwe poging van Diatta afblokken. RSCA leef onder de druk, maar kon aan het einde van de eerste helft de rug rechten, weliswaar zonder echt gevaarlijk te zijn. 1-0 aan de rust.

Bij aanvang van de tweede helft werden Van Crombrugge (geblesseerd aan knie) en Bakkali gewisseld voor Wellenreuther en Amuzu. Sambi Lokonga maakte in het begin van de tweede helft een penaltyfout op Vormer, die Hans Vanaken succesvol omzette: 2-0. Na 10 minuten moest doelman Wellenreuther twee keer kort na elkaar in actie komen om een derde doelpunt te vermijden. Aan de andere kant moest Mignolet nadien twee keer aan de bak, om schoten van Tau en Verschaeren te pareren.

Albert Sambi Lokonga kreeg 20 minuten voor het einde een tweede gele kaart, waardoor Anderlecht de wedstrijd moest met 10 moest uitspelen. De goal van Amuzu die de 2-1 zou worden, werd niet veel later afgekeurd door een verkeerde positie van Murillo. Bij de laatste vrijschop van de wedstrijd maakte Vormer er nog 3-0 van.

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Deli, Kossounou, Mata, Rits, Vormer, Vanaken (85’ Schrijvers), De Ketelaere, Diatta (85’ Okereke) & Badji (74’ Dennis)

RSCA: Van Crombrugge (46’ Wellenreuther), Murillo, Luckassen, Vranjes, Mykhaylichenko, Sambi Lokonga, Arnstad, Tau, Bakkali (46’ Amuzu), Verschaeren (88’ Kana) & Nmecha

Doelpunten: 23’ Diatta (1-0), 46’ Vanaken (2-0, pen) & 94’ Vormer (3-0)