Verlies in de Kempen

Paars-wit keert zondagmiddag zonder punten terug na de verplaatsing tegen Westerlo.

Westerlo begon de wedstrijd met veel enthousiasme, en zette meteen druk op de paars-witte verdediging. Het duurde ook niet lang voor ze tot scoren kwamen. Maxim De Cuyper zette zich door op links en bediende Igor Vetokele die al na vijf minuten de 1-0 op het bord zette. Doelman Hendrik Van Crombrugge moest zich in die openingsfase nog meermaals reppen, al kwam Sporting mondjesmaat meer in de wedstrijd. De eerste kans voor paars-wit kwam er na 30 minuten op naam van Mario Stroeykens.

Na de rust moest Julien Duranville voor beterschap zorgen. Hij kwam tussen de lijnen voor Noah Sadiki. Toch was het Westerlo dat in de tweede helft opnieuw voor het meeste dreiging zorgde. Tuur Dierckx trof de benen van Hendrik Van Crombrugge. Coach Felice Mazzù bracht meer aanvalskracht tussen de lijnen met Sebastiano Esposito. Het Kuipje veerde nog even recht toen Nene Dorgeles na een gevaarlijke actie de lat trof, maar de wissel van de nieuwe spits leek te gaan renderen. 15 Minuten voor het einde van de wedstrijd toonde Esposito zijn kunnen, en wist mooi de score gelijk te brengen na een individuele actie in de rechthoek. Maar hoewel de gelijkmaker naar meer smaakte, was het toch Westerlo dat het langste eind naar zich toe trok. De Kemphanen zetten zich door, en Halil Akbunar slaagde erin de 2-1 door de benen van Hendrik Van Crombrugge binnen te leggen. Paars-wit keert zo terug naar Brussel zonder punten.