Verlies in de eerste wedstrijd van PO1

Deze zaterdagavond verplaatste RSCA zich naar Genk voor hun eerste wedstrijd in PO1. Voor de derde keer op rij startte trainer Fred Rutten met dezelfde elf spelers. Paars-wit verloor met 3-0.

Pieter Gerkens kreeg de eerste grote kans, maar KRC Genk reageerde snel via Leandro Trossard, die op de lat trapte, Bryan Heynen en Ruslan Malinovskyi. Aan de overkant was een afgeweken schot van Kara bijna raak. Op het halfuur opende Joakim Maehle de score voor KRC Genk na een slechte uittrap van onze keeper, waarna Mbwana Samatta de paal raakte. Net voor de pauze heeft Yannick Bolasie net het doel gemist.

De Brusselsaars begonnen beter aan de tweede helft. Yari Verschaeren dreigde, maar het waren uiteindelijk de Limburgers die de voorsprong via Junya Ito verdubbelden. Fred Rutten verving vervolgens Ivan Santini en Peter Zulj door Francis Amuzu en Adrien Trebel, die na een lange revalidatie terugkeerde.  Al snel raakte Yari Verschaeren de paal, maar uiteindelijk slaagde RSCA er niet in om op het scorebord te komen. Joseph Paintsil maakte uiteindelijk een einde aan spanning door een derde keer te scoren voor Genk.

Doelpunten : 31’ Maehle (1-0), 54’ Ito (2-0) & 79’ Paintsil (3-0)

KRC Genk : Vukovic, De Norre (73’ Uronen), Dewaest, Ito (58’ Paintsil), Samatta, Trossard, Malinovskyi, Berge (82’ Piotrowski), Heynen, Maehle & Lucumi

RSCA : Didillon, Appiah, Kara, Lawrence, Obradovic, Gerkens, Kums, Zulj (63’ Trebel), Verschaeren (82’ Saelemaekers), Bolasie & Santini (63’ Amuzu)

Voir cette publication sur Instagram

KRC Genk 1-0 #RSCA @ HALF-TIME ⚽️ #COYM #GNKAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

KRC Genk 3-0 #RSCA @ FULL TIME ⚽️ #COYM #GNKAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder