Verdiende zege tegen Moeskroen (1-0)

Zondagavond kreeg RSC Anderlecht het bezoek van Moeskroen op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League. Paars-wit bracht een licht gewijzigd elftal aan de aftrap in het Lotto Park in vergelijking met de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Alexis Saelemaekers (transfer naar AC Milan) en Nacer Chadli (geblesseerd) werden vervangen door Michel Vlap en Francis Amuzu. RSCA haalde het met 1-0 na een doelpunt van Antoine Colassin in de tweede helft.

Na goed tien minuten spelen dweilde Francis Amuzu de lijn af na een goede lange pass van Vincent Kompany. Ciske kwam goed naar binnen en verschalkte doelman Jean Butez, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Paars-wit eiste de bal op, maar ze voetbalden weinig grote kansen bij elkaar. Na twintig minuten bracht Peter Zulj de aanval in stelling met een goede pass, maar zowel Antoine Colassin als Michel Vlap botsten op de rood-witte verdediging. Op aangeven van Jeremy Doku kwam Antoine Colassin op het halfuur nogmaals dicht bij een doelpunt. Ook Vincent Kompany en Amir Murillo zetten de bezoekende doelman nog aan het werk, maar halfweg stond het nog 0-0.

Jeremy Doku was de eerste die in de tweede helft voor doelgevaar zorgde. Het leverde niet meer dan een corner op. Na een goede actie kon Antoine Colassin op doel trappen, maar hij besloot te zwak. Na ruim een uur kreeg Albert Sambi Lokonga een grote kans na goed werk van Francis Amuzu, maar hij miste het kader. Wanneer zou het bevrijdende doelpunt vallen? In minuut 70 uiteindelijk. Peter Zulj rukte op en speelde op het juiste moment Antoine Colassin aan. De jonge aanvaller plaatste de bal beheerst in het hoekje: 1-0! Anderlecht speelde wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit. De Hurlus kwamen amper in de buurt van Hendrik Van Crombrugge. Zo eindigde de wedstrijd op 1-0 voor Sporting, een verdiende driepunter voor de jongens van coach Franky Vercauteren.

Goal: 70’ Colassin (1-0)

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Kompany, Luckassen, Cobbaut (46’ Sardella), Vlap, Zulj, Doku (90’ Bakkali), Amuzu (90’ Kayembe), Lokonga & Colassin

Royal Excel Mouscron:  Butez, Antonov (73’ Huyghebaert), Hocko, Olinga, Boya, Perica (54’ Bakic), Queiros, Van Durmen (79’ Garcia), Wimmer, Sobiech & Osabutey