Verdiende overwinning tegen Beerschot

Zondagavond ontving RSC Anderlecht Beerschot in het Lotto Park voor de laatste wedstrijd van 2020. In vergelijking met de wedstrijd tegen Charleroi was er één verandering in de basiself van Sporting: Kemar Lawrence kwam Amir Murillo vervangen die uitzonderlijk de toestemming kreeg om naar zijn familie in Panama af te reizen. Killian Sardella verving hem op rechts, Lawrence kwam links te staan. RSCA won de match met 2-0.

Al na enkele minuten kreeg Percy Tau een goeie kans op de openingstreffer na een center van Francis Amuzu, maar zijn kopbal miste richting. Op het kwartier bracht Van den Buijs vervolgens even zijn eigen doelman in gevaar met een terugspeelbal met het hoofd. Even later vuurde Kemar Lawrence een kanonskogel af van even buiten de zestien, maar doelman Vanhamel kon zijn poging keren. Ook de rebound van Josh Cullen volstond niet voor de 1-0. Na een dik half uur was het dan toch raak: na een handsbal van Pietermaat wees de scheidsrechter naar de stip, en wie anders dan Lukas Nmecha ging achter de bal staan. De Duitse belofteninternational maakte er met een staalharde trap in de linkerbenedenhoek 1-0 van. Beerschot antwoordde met een poging van Coulibaly, maar Timon Wellenreuther redde zijn poging enig mooi. Net voor de rust dan zette Lukas Nmecha Percy Tau op weg naar de 2-0, maar hij schoot de uitstekende mogelijkheid voorlangs. Een laatste poging van Nmecha voor de rust botste nog op Vanhamel, 1-0 na 45 minuten.

Na de rust kregen opnieuw Percy Tau en ook Paul Mukairu nog goede kansen op de verdubbeling, maar ze slaagden er niet in om de score uit te diepen. Lukas Nmecha liet zijn klasse zien door Tau met een hakje alleen voor de doelman te zetten, maar de Zuid-Afrikaan stootte op Vanhamel. Ook twee schoten van Francis Amuzu konden de bezoekende doelman niet verontrusten. Op 20 minuten voor affluiten was het vervolgens Matt Miazga die bijna voor de 2-0 zorgde. Zijn kopbal op een corner ging maar net naast. Maar zijn gemiste poging bleek slechts uitstel van executie: even later vond Paul Mukairu dan toch de netten. Hij maakte een rush vanop de linkerflank netjes af met een puntertje voorbij Vanhamel. Restte Paars-Wit dan enkel nog de tijd vol te maken, en de drie punten waren binnen voor de mannen van Vincent Kompany. Door de overwinning schuift Sporting op in het klassement naar een voorlopige vierde plaats in de Jupiler Pro League. Come on you Mauves!

RSCA: Wellenreuther, Nmecha (90’ Dauda), Cullen, Tau (83’ Ait El  Hadj), Mukairu (86’ Colassin), Miazga, Amuzu, Delcroix, Lokonga, Sardella & Lawrence

Beerschot: Vanhamel, Van Den Bergh, Prychynenko, Van Den Buijs (65’ Eleke), Holzhauser (81’ Sanyang), Suzuki, Pietermaat, Vorogovskiy (65’ Bourdin), Halaimia (46’ Mboko), Coulibaly & Tissoudali (15’ Noubissi)

Doelpunten: 32’ Nmecha (1-0, pen) & 70’ Mukairu (2-0)