Verbroedering Beersel-Drogenbos wordt nieuwe partnerclub

RSC Anderlecht investeert volop in de opleiding van jonge spelers. In de loop der jaren werden er in het kader daarvan werden er de voorbije jaren akkoorden gesloten over structurele samenwerkingen met verschillende jeugdclubs vanuit het hele land. Eén van die clubs is sinds kort Beersel-Drogenbos. Het is daarmee de achtste partnerclub van RSCA, na K. Berchem Sport, KFC Turnhout, KFC Heur-Tongeren, Eendracht Mazenzele Opwijk, KSV Oudenaarde, Tempo Overijse en KRC Mechelen.

De ontwikkeling van de spelers en coaches van partnerclubs worden vanuit Neerpede van dichtbij opgevolgd. RSCA staat de partnerclubs ook bij met kennis en ervaring. Zo worden er op regelmatige basis workshops, bijscholingen en stages gegeven en vriendschappelijke tornooien georganiseerd. Talentvolle spelers uit de partnerclubs krijgen ten slotte de kans om zich te bewijzen op Neerpede.

Alexis Saelemaekers, één van de talenten #MadeInNeerpede die uitkwam voor de eerste ploeg van paars-wit, en die momenteel aan een sterk seizoen bezig is bij AC Milan, speelde zijn eerste minuten als jeugdspeler op het veld van Verbroedering Beersel-Drogenbos. Het is door dit soort samenwerkingen dat nieuwe spelers in zijn voetsporen zullen kunnen treden. Sporting is dan ook verheugd deze nieuwe samenwerking aan te gaan.

Lees verder