Valse start in de competitie

Deze zondag ontving RSCA Union voor een Brusselse derby in de openingsspeeldag van de JPL. Union won de derby met 1-3 en neemt de drie punten mee naar het Dudenpark.

Sporting begon de wedstrijd goed en monopoliseerden het balbezit. Na een kwartier tijd maakte Francis Amuzu bijna het openingsdoelpunt nadat hij op weg naar doel gezet werd door Josh Cullen, maar de poging van onze nieuwe nummer 7 strandde op de paal. Daarna nam Union de wedstrijd over. Loïc Lapoussin gaf de assist, het doelpunt kwam op naam van Deniz Undav. De bezoekers uit Sint-Gillis toonden zich nog gevaarlijk met Teddy Teuma en Deniz Undav, maar het was Sporting dat nog tot scoren kwam voor de rust. Sergio Gómez wist Yari Verschaeren uitstekend te bereiken aan de tweede paal, en Yari trapte de gelijkmaker tegen de netten.

Bij de rust kwamen Amir Murillo en Kristoffer Olsson in de ploeg. Het openingskwartier was opnieuw in het voordeel van paars-wit, maar het was alweer Union dat tot scoren kwam. Opnieuw profiteerden de bezoekers van een fout van onze defensie, en opnieuw was het Undav die tot scoren kwam. Lior Refaelov en Anouar Ait El Hadj kwamen nog in de ploeg om het tij te keren, maar de Unionisten verdiepten de score nog tot 1-3. Daarmee stond de einduitslag op het scorebord.

RSCA : Van Crombrugge, Sardella (46’ Murillo), Harwood, Hoedt, Gómez, Cullen, Ashimeru (46’ Olsson), Amuzu, Verschaeren (62’ Ait El Hadj), Kiese-Thelin (75’ Bundu) & Raman (62’ Refaelov)

Union Saint-Gilloise : Moris, Bager, Nielsen, Undav (76’ Avenatti), Vanzeir (90’ Marcq), Teuma, Francois (63’ Nieuwkoop), Lynen (63’ Amani), Van Der Heyden, Kandouss & Lapoussin

Goals : 20’ Undav (0-1), 45+2’ Verschaeren (1-1), 61’ Undav (1-2) & 73’ Amani (1-3)