UEFA Youth League: spanning tot het einde, maar U19 geplaatst!

Dinsdagavond speelde het team van coach Jonas De Roeck 1-1 gelijk in Oostenrijk tegen Admira Wacker. Zo plaatsen ze zich voor de volgende ronde van de UEFA Youth League!

De heenmatch in België was op 0-0 geëindigd. In de terugmatch begonnen de Brusselaars goed, met verschillende kansen waaronder een trap van Mathis Suray op de paal. De thuisploeg opende desondanks de score na een halfuur spelen. Na lang achtervolgen lukte het paars-wit dan toch om gelijk te maken, via Sieben Dewaele. Vlak voor tijd zorgde hij, op assist van Mohamed Loua, voor de cruciale goal.

Vijf lange minuten volgden nog na die gelijkmaker, maar het feest mocht uiteindelijk helemaal losbarsten. Het team maakt zich nu op voor een dubbele ontmoeting met Septemvri Sofia of Dynamo Kiev. De Oekraïners wonnen thuis met 1-0 de heenwedstrijd, de terugwedstrijd volgt woensdagavond. Het staat wel zo goed als zeker vast dat paars-wit eerst thuis zal mogen spelen. Proficiat aan spelers en staf! 

Come on young Mauves!

Doelpunten: 30' Weber (1-0), 89' Dewaele (1-1)

Admira: Köstenbauer, Cucic, Aussenegg (92' Linhart), Aiwu, Fischerauer, Puster (54' Vastic), Zdichynec (76' Lederer), Kotzegger, Turi, Weber & Kadlec

RSCA:  Vercauteren, Bouchouari, Lissens, Kiwior, Nzita, Sambi Lokonga, Dewaele, Leoni (85' Loua), Doku (93' Colassin), Verschaeren & Suray (62' Lutonda)

Lees verder

​​​​​​​De club kreeg de melding dat Rob “Robbie” Rensenbrink (72) vrijdagavond gestorven is na een slepende ziekte.

Vanaf dinsdag 28 januari, 12u00, ligt een rouwregister voor Robbie Rensenbrink in een ingerichte Memorial Corner in de RSCA-Fanshop van het Lotto Park. Alle supporters die een afscheidsboodschap willen achterlaten, zijn er de komende dagen welkom. 💜 #RIPRobbie #Legend