U21 stoten door naar kwartfinale Beker

Donderdagavond liet het tweede elftal van RSCA een mooie prestatie optekenen in de 1/8e finale van de Beker van België. Op verplaatsing bij KV Mechelen, vierde in de stand bij de beloften, wonnen ze met 1-4.

Paars-wit begon goed aan de wedstrijd en dat werd beloond met een doelpunt via Antoine Colassin, op aangeven van Jeremy Doku. De jongens van coach Craig Bellamy konden niet lang genieten van die voorsprong, want enkele minuten later zette Lars Coveliers de gelijkmaker op het bord. Toch mocht RSCA de rust in met een voorsprong, nadat een Maneblusser de bal in eigen doel werkte (1-2).

Francis Amuzu kwam Niklo Dailly aflossen na rust. Ciske is thuis in Mechelen en hij liet zich snel opmerken door de 1-3 te scoren: na iets meer dan een uur spelen, net wanneer Malinwa de druk probeerde op te voeren, dwong Antoine Colassin de lokale verdediging in de fout waarna Amuzu kon profiteren. Spelmaker Anouar Ait El Hadj nam uiteindelijk alle spanning weg door een kwartier voor tijd, opnieuw op aangeven van Jeremy Doku, er 1-4 van te maken. Het was het slotakkoord van een mooie strijd met een verdiende winnaar.

De andere duels van de 1/8e finales worden tussen 18 en 20 november afgewerkt. Onze jonge spelers zullen dus nog even moeten wachten vooraleer ze weten wie ze in de kwartfinale in de ogen zullen kijken.

Goals: 20’ Antoine Colassin (0-1), 26’ Lars Coveliers (1-1), 45’ own goal (1-2), 63’ Francis Amuzu (1-3) & 76’ Anouar Ait El Hadj (1-4)

KV Mechelen: Sofiane BOUZIANE, Issa KABORE, Trova BONI DOPANGA, Maxime DE BIE, Quinten BOUDRY, Aster VRANCKX, Mohamed ZEROUAL, Lars COVELIERS, Xander VAN KEILEGOM, Gaétan BOSIERS (c) & Arno VAN KEILEGOM

RSCA: Rik VERCAUTEREN, Hotman EL KABABRI (c), Lucas LISSENS, Thierry LUTONDA, Théo LEONI, Niklo DAILLY (46’ Francis AMUZU), Nayel MEHSSATOU (86’ Zeno DEBAST), Anouar AIT EL HADJ, Alonzo ENGWANDA-ONGENA, Jeremy DOKU & Antoine COLASSIN

Lees verder