U18 de beste op internationaal jeugdtornooi!

Onze U18 heeft de Beau Vilters Memorial in Roermond, Nederland gewonnen! Dat is een tornooi ter nagedachtenis van Beau Vilters, een Nederlandse jeugdspeler van VVV-Venlo die in 2015 bij een auto-ongeval om het leven kwam. Omdat er in België niet langer een aparte onderverdeling is voor de U17, namen de min 17-jarigen van onze U18 deel aan dit tornooi voor U17-ploegen. Dankzij de solide en ruime spelerskern triomfeerde de U18 ook in de competitiewedstrijd tegen STVV.

RSCA sloot de eerste speeldag van het tornooi als tweede af, na het Deense FC Kopenhagen. Het Turkse Altinordu eindigde derde, Willem II vierde en Roda JC vijfde. Een overwinning en drie gelijkspelen volstonden om door te stoten naar de volgende ronde en daarin was Paars-Wit de beste van zijn poule! Onze U18 won van AFC Ajax (1-0) en FC Kopenhagen (2-1) en speelde 0-0 gelijk tegen Altinordu en het Poolse Zaglebie Lubin.

Ook voor onze U13 was het een druk weekend. RSCA nam deel aan het tornooi van FC Zutphen in Nederland. Met ploegen als Bayer 04 Leverkusen, Borussia Dortmund, PSV Eindhoven en Chelsea FC waren enkele grote Europese namen vertegenwoordigd.

Zaterdag won de U13 van Bayer 04 Leverkusen (1-2), Chelsea FC (5-0) en Vitesse (4-1). Zondag waren onze jongens te sterk voor Feyenoord (1-4) en KRC Genk (0-0, winst na strafschoppen). De finale tegen AZ eindigde ook op 0-0 maar in de penaltyreeks trokken de Nederlanders aan het langste eind. Vorig weekend werd RSCA in de finale van het Euro Miniementornooi in Bierbeek ook al geklopt door AZ. En net zoals in Bierbeek werd Rayane Bounida dit weekend uitgeroepen tot beste speler van het tornooi.

Andere resultaten:
STVV U18 1-3 RSCA U18
RSCA U16 5-1 STVV U16
RSCA U15 3-0 STVV U15

Lees verder