U17 kapen derde plaats weg op Future Cup

Vandaag, op Paasmaandag, vond op de ABN AMRO Future Cup in Amsterdam de finaledag plaats. Nadat de paars-witte U17 in de halve finale na een strafschoppenreeks de duimen moest leggen tegen de Ajacieden, kaapte het na een knappe overwinning in de kleine finale tegen Sporting Clube de Portugal wel de derde plaats weg in dit prestigieuze jeugdtoernooi. Proficiat aan de spelers en staf!

's Ochtends stond Paars-Wit in redelijke moeilijke weersomstandigheden tegenover gastploeg AFC Ajax. Beide ploegen haalden een hoog niveau, en het was de thuisploeg die op voorsprong klom in het begin van de tweede helft (beide helften duurden telkens dertig minuten) dankzij Naci Ünüvar, hun toptalent van amper 14 jaar. Jeremy Doku maakte op aangeven van Mathis Suray gelijk, waardoor de wedstrijd op een strafschoppenreeks afstevende.

Paars-Wit stond daarin lang op voorsprong, maar moest na negen strafschoppen van elke ploeg uiteindelijk buigen bij 8-7. In de troostfinale nam RSCA het op tegen Sporting Clube de Portugal, een duel dat uiteindelijk op 7-2 eindigde. De paars-witte doelpunten kwamen van Eduard Daskevic, Mathis Suray (2), Jeremy Doku, Killian Sardella en Chris Kaliluka (2). De eindzege van de ABN AMRO Future Cup was uiteindelijk voor AFC Ajax, dat Juventus klopte met 2-0 dankzij treffers van toernooitopschutter Naci Ünüvar.