U13 en U14 blinken uit in Nederland

Dit weekend lieten onze U13 en U14 het beste van zichzelf zien. Dankzij enkele knappe prestaties wonnen ze het toernooi van Zutphen (U13) en dat van Gravenzande (U14).

De U13 stonden in de groepsfase in Zutphen tegenover Bayer Leverkusen, Valencia, Vitesse Arnhem en PSV. Stevige teams, maar paars-wit versloeg ze allemaal. In de halve finale was Arsenal aan de beurt. Ook zij moesten de duimen leggen voor ons jong geweld. In de finale volgde er een nieuw duel met PSV. Sporting zette ze nogmaals opzij, met bovendien een zwaardere score dan in de groepsfase, en mocht als ongeslagen winnaar de trofee mee naar huis nemen.

Ook de U14 lieten enkele mooie resultaten optekenen. Ze versloegen Borussia Dortmund, Feyenoord, PSV, Aberdeen, FC Kopenhagen en Chelsea zonder ook maar één doelpunt binnen te krijgen. In de andere twee groepswedstrijden, toen ze al geplaatst waren, schakelden ze een versnelling lager om in de halve finale vervolgens weer te knallen tegen Brøndby en tegen Club Brugge in de finale.

De kers op de taart volgde via Gassimou Sylla, die verkozen werd tot beste speler van het toernooi in Zutphen, terwijl Ethan Butera diezelfde eer te beurt viel in Gravenzande. Al kwamen er verschillende van onze spelers in aanmerking voor deze individuele bekroning. We feliciteren al onze jonge spelers en de staf voor deze prachtige prestaties afgelopen weekend in Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden en resultaten.

Come on young Mauves!

U13 @ Zutphen

Vrijdag (groepsfase):
RSCA 5-3 Bayer Leverkusen

Zaterdag (groepsfase):
Valencia CF 2-4 RSCA

RSCA 4-0 Vitesse
PSV 1-2 RSCA

Zondag:
1/2 finale: Arsenal FC 2-3 RSCA
Finale: PSV 0-3 RSCA

U14 @ Gravenzande

Vrijdag (groepsfase):
RSCA 1-0 Borussia Dortmund
Feyenoord 0-2 RSCA

Zaterdag (groepsfase):
RSCA 3-0 PSV
Aberdeen FC 0-3 RSCA
RSCA 4-0 Kopenhagen FC
Chelsea FC 0-2 RSCA

Zondag (groepsfase):
RSCA 2-2 ADO Den Haag
Bayer Leverkusen 1-0 RSCA

Zondag:
1/2 finale : Brøndby IF 0-2 RSCA
Finale : Club Brugge 0-3 RSCA

Lees verder