Twee doelpunten van Dauda bezorgen een gelijkspel

Vrijdagavond kwam Paars-Wit naar KVC Westerlo voor een vriendschappelijke wedstrijd. Zakaria Bakkali was voor het eerst titularis. Na een 2-0 achterstand, vochten onze Brusselaars en slaagden erin te eindigen op een gelijkspel.

De eerste kans kwam van Anderlecht maar het schot van Francis Amuzu miste het doel. Naarmate het halfuur naderde, leidde een fout van Frank Boeckx ertoe dat Jens Naessens Westerlo op voorsprong bracht. Voor de pauze kreeg Paars-Wit twee kansen om de achterstand in te halen, enerzijds via Francis Amuzu op een aanzet van Zakaria Bakkali en anderzijds Kristal Abazaj na een combinatie met Alexis Saelemaekers, maar de thuisdoelman kwam twee keer tussenbeide. Enkele ogenblikken later slaagde Frank Boeckx erin een schot van Naessens uit het doel te houden.

In de tweede helft van de match kende de VAR – in test – de scheidsrechter een strafschop toe aan Westerlo. Lukas Van Eeno zette een uur na aanvang van de match deze strafschop om. Daarbij voerde de coach Hein Vanhaezebrouck veranderingen door en vond Mohammed Dauda – net op veld gekomen – op voorzet van Dennis Appiah de weg naar het doel. Hannes Delcroix, laatste man, kreeg spijtig genoeg een rode kaart bij de volgende actie. In de toegevoegde tijd scoorde Mohammed Dauda en maakte gelijk

RSCA : Boeckx (61’ de Jong), Abazaj (67’ Kiwior), Amuzu (61’ Saief), Dante, Bakkali (61’ Adzic), Delcroix, Kums (46’ Kayembe), Sá, Saelemaekers (61’ Appiah), Sambi Lokonga & Santini (61’ Dauda)

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!