Tienkoppig Anderlecht verslaat Standard

Zondagnamiddag kwam Standard de Liège op bezoek in het Astridpark op de 7de speeldag van Play-Off I. Net zoals in de reguliere competitie won paars-wit de thuiswedstrijd tegen de Rouches met 2-1, na doelpunten van Verschaeren en Santini.

Doelman Thomas Didillon moest zich al snel in de partij strekken op een krul van Mehdi Carcela. Na een tiental minuten werd Sebastiaan Bornauw uitgesloten na een fout op diezelfde Carcela die op weg was naar doel. Een schot van Alen Halilovic kon Didillon even later niet verontrusten. Paars-wit reageerde voor het eerst via Elias Cobbaut, maar zijn poging kende geen succes. Ondanks het mannetje minder nam RSCA de wedstrijd meer en meer in handen, onder meer dankzij Yari Verschaeren. Zo glipte de youngster op aangeven van Bolasie weg in de rug van de bezoekende defensie, werd doelman Ochoa omspeeld en stond de 1-0 op het bord. Mehdi Carcela (net naast) en Alen Halilovic (op Didillon) probeerden nog voor de rust gelijk te maken, maar het bleef 1-0 tot aan de pauze.

De thuisploeg begon enthousiast aan de tweede helft en Bolasie kwam dicht bij de dubbele voorsprong. Toch waren het de Luikenaars die scoorden na een afstandsschot van Mehdi Carcela. De jongens van coach Karim Belhocine lieten de moed echter niet zakken en trokken ten aanval. Hun inspanningen werden beloond toen op een vrije trap van Adrien Trebel de bal in doel gedevieerd kon worden door Ivan Santini. Standard probeerde de druk op te voeren, maar had het moeilijk om kansen te creëren. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de 10 Brusselaars de bezoekers uit Luik naar huis sturen met een 2-1 nederlaag.

Doelpunten: 37’ Verschaeren (1-0), 50’ Lestienne (1-1) & 55’ Santini (2-1)

RSCA: Didillon, Kara, Najar, Bolasie, Appiah, Santini (82’ Amuzu), Kums, Cobbaut (56’ Saelemaekers), Trebel, Bornauw & Verschaeren (90’ Gerkens)

Standard de Liège: Ochoa, Kosanovic, Cimirot, Emond, Carcela, Halilovic (73’ Bastien), Marin, Bokadi, Lestienne (63’ Balikwisha), Cavanda & Laifis (63’ Pocognoli)