Succesvol resultaat tegen Cercle

Deze zondag heeft RSCA met 2-0 gewonnen van Cercle Brugge. Zakaria Bakkali, Mustapha Bundu (die ook zijn eerste minuten maakte op het einde van de wedstrijd) en Kristian Arnstad maakten voor het eerst deel uit van de selectie. We onthouden deze wedstrijd als die waar Lukas Nmecha zijn eerste goal maakte voor paars wit.

Anderlecht speelt een sterke eerste helft en Ognjen Vranjes maakte bijna de openingstreffer met de kop na een center van Jeremy Doku. Wat later kon Lukas Nmecha net niet afmaken na een goede bal van Percy Tau. De Zuid-Afrikaanse aanvaller miste zelf ook effectiviteit na een mooie collectieve actie waarbij ook Jeremy Doku en Lukas Nmecha betrokken waren. Na een dik halfuur ontsnapte Percy Tau aan de Brugse defensie en daar vloeide een penalty uit voort, energiek omgezet door Lukas Nmecha. De bezoekers schoten geen enkele gevaarlijke bal binnen het kader en bij de rust was er een Arsenal-score na een eerste helft die de Brusselaars domineerden.

In het begin van de tweede helft is het Zakaria Bakkali die niet ver van de tweede treffer zit na een diepe pass van Lukas Nmecha. Hoewel ze nog steeds dominant zijn in het spel, heeft paars wit Thomas Didillon niet ongerust gemaakt tot het straffe schot van Lukas Nmecha. Onze oude keeper wist deze toch buiten te houden. Uitstel van executie, want Amir Murillo heeft meteen nadien de weg naar de netten gevonden na een snelle en slimme vrije trap van Adrien Trebel. Op het einde van de ontmoeting hebben Percy Tau en Yari Verschaeren de score bijna nog vergroot, maar de wedstrijd eindigde met een logische overwinning voor Sporting!

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Vranjes, Luckassen, Mykhaylichenko, Trebel, Sambi Lokonga, Doku (80’ Bundu), Tau, Bakkali (74’ Verschaeren) & Nmecha (87’ Ait El Hadj)

Cercle Brugge: Didillon, Bates, Ueda, Decostere, Hotic, Musaba (66’ Hazard), Vanhoutte, Omolo (59’ Kanouté), Hoggas, Ugbo & Corryn (66’ Velkovski)

Doelpunten: 36’ Nmecha (1-0, pen) & 68’ Murillo (2-0)