Standard 1-1 RSCA

Zondagnamiddag stond op Sclessin de Klassieker op het programma: Standard – RSCA. In vergelijking met de wedstrijd tegen Charleroi werd de paars-witte ploeg op twee plekken gewijzigd: Francis Amuzu en Killian Sardella (geblesseerd) werden vervangen door Yari Verschaeren en Sieben Dewaele. Nacer Chadli zat bij de selectie, maar moest uiteindelijk afhaken en in de tribune plaatsnemen.

Hendrik Van Crombrugge moest meteen tussenkomen bij een kopbal van aanvaller Felipe Avenatti. De Luikenaars ontwikkelden heel wat druk, maar de Brusselaars wisten er wel raad mee. Na een tijdje kwam Sporting er meer en meer uit. Bij een hoekschop miste een kopbal van Elias Cobbaut jammer genoeg het kader. De thuisploeg nam de wedstrijd vervolgens weer in handen. Van Crombrugge pakte uit met een knappe redding op een poging van Maxim Lestienne. Even later werd hij ook aan het werk gezet door Aleksandar Boljevic en Gojko Cimirot. De 0 bleef op het bord, maar een schot van Selim Amallah bracht daar dan toch verandering in: 1-0 voor de Rouches op slag van rust.

Vroeg in de tweede helft kreeg Alexis Saelemaekers een mooie kans op de gelijkmaker, maar hij miste zijn schot. RSCA leek meer inspiratie te hebben in de tweede helft, al volgde er snel een tegenslag: Yari Verschaeren liep een enkelblessure op en moest op een draagberrie naar de kant. Adrien Trebel kwam in zijn plaats. Paars-wit liet zich niet ontmoedigen en lukte zelfs de gelijkmaker. Een voorzet van Derrick Luckassen vloog via Nicolas Gavory over doelman Arnaud Bodart tot bij Kemar Roofe, die het leer in een leeg doel kon duwen. Een moeilijk slot kondigde zich echter aan toen Sieben Dewaele een tweede gele kaart kreeg. Op indrukwekkende wijze redde Hendrik Van Crombrugge de meubelen toen Salim Amallah zijn tweede van de avond wou maken. Het slotoffensief dat volgde van Standard mocht niet baten. Onze jongens hielden stand en keren zo met één punt terug naar Brussel.

Doelpunten: 40’ Amallah (1-0) & 67’ Roofe (1-1)

Standard de Liège: Bodart, Vanheusden, Cimirot, Boljevic, Amallah, Lestienne (86’ Cop), Gavory, Avenatti, Vojvoda, Bastien (54’ Lavalée) & Laifis

RSCA: Van Crombrugge, Luckassen, Cobbaut, Kana, Dewaele, Lokonga, Kayembe, Verschaeren (60’ Trebel), Doku (77’ Amuzu), Saelemaekers & Roofe (90+1’ Zulj)

Voir cette publication sur Instagram

Standard 1-0 #RSCA @ HALF TIME ⚽ #COYM #STAAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder