Staelens geeft de aftrap tegen Racing Genk

Donderdagavond staat het duel tussen RSC Anderlecht en KRC Genk op het programma. De aftrap van dit belangrijke duel in het Astridpark wordt gegeven door Lorenzo Staelens.

Op 34-jarige leeftijd streek Lorenzo neer bij paars-wit. Hij kende er een bewogen eerste seizoen. Na de desastreuze seizoensstart in 1998 volgde er een schitterende comeback om uiteindelijk op de derde plaats te eindigen, op 3 punten van kampioen Genk.

Het seizoen nadien leverde wel de landstitel (1999-2000) op én een Gouden Schoen voor Lorre. Ook de daaropvolgende Supercup mocht hij op zijn palmares schrijven, maar hij herinnert zich vooral de historische Europese campagne die hij beleefde bij ons:

“Ik heb bij Anderlecht prachtige jaren beleefd. De ploeg van Anthuenis met Koller en Radzinski was de beste waarin ik ooit speelde: kampioen worden en een onvergetelijk Champions League-avontuur”, liet hij optekenen in een interview.

Na 87 paars-witte wedstrijden, waarin hij 4 keer scoorde, trok Lorenzo in de wintertransferperiode van het seizoen 2000-2001 naar het Japanse Oita Trinita. Hij droeg ook 70 keer het shirt van de Rode Duivels en was present op 3 WK’s en 1 EK.

We kijken uit naar je bezoek, Lorre! De fans zullen je zonder twijfel het warme onthaal geven dat je verdient!

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪