Sporting plaatst zich voor achtste finales van de beker

Woensdagavond trok paars-wit naar Rocourt voor de zestiende finales van de Croky Cup. Tegenstander van dienst: RFC Luik. Vincent Kompany bracht enkele kleine wijzigingen aan in zijn ploeg in vergelijking met de wedstrijd tegen KAA Gent: Kemar Lawrence, Adrien Trebel en Killian Sardella lieten hun plaats aan Bohdan Mykhailichenko, Paul Mukairu en Amir Murillo. Paars-wit verzekerde zich van een plaats in de achtste finales, waarin ze tegen stadsgenoot Royale Union Saint-Gilloise uitkomen.

Sporting nam van aan het begin van de wedstrijd het heft in handen. De eerste kans was voor Paul Mukairu die goed op weg was gezet door Albert Sambi Lokonga. Niet veel later bereikte Amir Murillo met een uitstekende voorzet Lukas Nmecha, maar zijn poging ging over. Ook Jacob Bruun Larsen zag zijn schot niet tegen de netten gaan. Aan de overzijde was het aanvaller Lallemand die een eerste keer voor gevaar zorgde, maar zijn poging ging naast. Na een half uur spelen was het dan toch raak. Lukas Nmecha zette Paul Mukairu op weg, die de 0-1 op het bord zette. Pogingen van Lukas Nmecha, Anouar Ait El Hadj en Jacob Bruun Larsen konden de score niet meer uitdiepen. 1-0 aan de rust.

Bij de start van de tweede helft toonde Luik zich meteen gevaarlijk. De poging van Lallemand ging maar net naast. Voor paars-wit waren het Mukairu en Nmecha die in een goede positie kwamen, maar thuisdoelman Debaty kwam goed tussen op hun pogingen. Na een uur spelen mocht Majeed Ashimeru zijn eerste minuten maken voor RSCA. De Ghanees liet zich meteen zien. Hij profiteerde van een rebound na een mooie actie tussen Mukairu en Nmecha, en bedankte door de 0-2 in doel te schieten. Die voorsprong gaf ruimte voor de jonge Kristian Arnstad en Mario Stroeykens om speelminuten te krijgen. Zij vervingen Lukas Nmecha en Francis Amuzu. Even later maakten ook Marco Kana en Lucas Lissens hun opwachting op het veld, nadat Matt Miazga en Albert Sambi Lokonga mochten gaan rusten. Het piepjonge elftal met een stempel Made In Neerpede speelde zonder al te veel problemen de wedstrijd uit, en haalde zo de plaatsing voor de volgende ronde binnen. Eindstand 0-2.

RFC Liège : Debaty, Kerstenne, Van Den Ackerveken, Rodes, Lallemand (84’ Gerstmans), Mouchamps, Bruggeman, Bustin, Köse (77’ Renquin), Besson (71’ Martin-Suarez) & D'Ostilio

RSCA : Wellenreuther, Murillo, Miazga (86’ Lissens), Delcroix, Mykhailichenko, Ait El Hadj, Sambi Lokonga (87’ Kana), Larsen (62’ Ashimeru), Mukairu, Amuzu (75’ Arnstad) & Nmecha (75’ Stroeykens)

Goals : 29’ Mukairu (0-1) & 67’ Ashimeru (0-2)

Lees verder