Sporting heerst op de Bosuil

Sporting trok zondag naar de Bosuil voor de derde speeldag van de Champions' play-offs. Aanvoerder Hendrik Van Crombrugge werd in de startopstelling vervangen door Bart Verbruggen wegens een blessure. De enige andere wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Club Brugge was dat Lisandro Magallan werd vervangen door Hannes Delcroix, die voor het eerst sinds augustus weer in de basis stond. Coach Vincent Kompany en zijn team wonnen oververdiend met 0-4.

De wedstrijd begon hevig, en Sporting opende al snel de score. Een actie die van Kristian Arnstad over Joshua Zirkzee liep, eindigde bij Francis Amuzu die doelman Jean Butez geen kans gaf in zijn korte hoek. 0-1, paars-wit op voorsprong. Op het halfuur reageerde Antwerp, maar Bart Verbruggen kon de trap van Radja Nainggolan eenvoudig pakken. De enige echte kans die de eerste helft nog te bieden had, kwam op naam van Kristian Arnstad, die laag en hard de paal trof. 0-1, de logische stand bij de pauze van dit levendige duel.

Na de pauze was de ban helemaal gebroken en trok RSCA de wedstrijd helemaal naar zich toe. Op 10 minuten tijd bediende Christian Kouamé tot driemaal toe één van zijn medemaats voor een doelpunt. De 0-2 kwam op naam van Joshua Zirkzee. Vervolgens ontbond Francis Amuzu helemaal zijn duivels, en maakte voor het eerst in zijn profcarrière een hattrick. De geruststellende 0-4 gaf coach Kompany de gelegenheid om een vierdubbele wissel door te voeren. Bohdan Mychaylichenko, Benito Raman, Lior Refaelov en Anouar Ait El Hadj kwamen tussen de lijnen, en even later maakte ook Kristoffer Olsson zijn opwachting. Man van de match Francis Amuzu nam de matchbal mee naar huis, eindstand, 0-4.

Antwerp : Butez, De Laet, Vines, Dessoleil, Seck, Nainggolan (59’ Gerkens), Yusuf (72’ Dwomoh), Bataille (46’ Balikwisha), Haroun, Benson (72’ Miyoshi) & Frey (59’ Samatta)

RSCA : Verbruggen, Murillo, Hoedt, Delcroix, Gomez (62’ Mychailichenko), Cullen, Kana, Arnstad (62’ Refaelov), Amuzu (68’ Olsson), Zirkzee (62’ Raman) & Kouamé (62’ Ait El Hadj)

Goals : 10’ Amuzu (0-1), 47’ Zirkzee (0-2), 52’ Amuzu (0-3) & 55’ Amuzu (0-4)