Sheryl Merchiers: "Ik zou eigenlijk in de tweede ploeg spelen"

Op de derde dag van de winterstage in Spanje contacteerden we de jonge linksachter Sheryl Merchiers, die dit seizoen KAA Gent Ladies verliet voor RSC Anderlecht.

"Ik ben echt tevreden om hier op winterstage te zijn", opent Merchiers het gesprek. "We verblijven in een erg mooi hotel en kunnen hier in optimale omstandigheden trainen. Ik prijs me gelukkig dat ik hier mag zijn met een ploeg als RSC Anderlecht. Het is ook goed voor de groep om een hele week samen door te brengen als voorbereiding op de laatste rechte lijn van het seizoen."

Sheryl vertelt ons hoe haar eerste maanden en wedstrijden in het paars-witte shirt verliepen. "Om eerlijk te zijn was het plan dat ik bij de tweede ploeg zou spelen, in tweede klasse. In afwachting van de terugkeer van enkele internationals sloot ik op training echter aan bij de A-kern. Die overstap maakte me wat zenuwachtig, maar ik kon me er al snel goed integreren. Ik was al blij dat ik kon trainen met de eerste ploeg, maar nadien mocht ik zelfs aansluiten bij de groep die begin augustus het vriendschappelijke toernooi in Madrid afwerkte. Daar stond ik tijdens de drie wedstrijden tegen Atlético Madrid, Valencia en Montpellier. Ik denk dat het dankzij mijn goede prestaties daar is dat ik mijn kans heb kunnen grijpen om als titularis aan het seizoen te beginnen. Ik was aangenaam verrast. Trainen met al deze talentvolle en ervaren speelsters is ideaal om progressie te kunnen boeken. Ik steek veel op van de betere speelsters. Het niveau is hoog en we vormen een hechte groep."

De 20-jarige linksachter blikt ook vooruit op de rest van het huidige seizoen. "Ik zou echt graag de titel én de beker willen veroveren, maar de weg is nog lang. We hebben het geluk dat we bij RSCA spelen, waar alles er erg professioneel aan toegaat en we ons kunnen focussen op dergelijke hoge doelen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en zal er alles aan doen om de ploeg aan titels en trofeeën te helpen."

Lees verder