Scoreloos gelijkspel tegen Waasland-Beveren

Zondagnamiddag werd er in het Lotto Park om 14u30 afgetrapt: RSC Andelecht nam het op tegen Waasland-Beveren, op de negende speeldag van de Jupiler Pro League. Yari Verschaeren, Peter Zulj en Sieben Dewaele kwamen na de bekerwedstrijd op Beerschot opnieuw in de ploeg. Vincent Kompany en Alexis Saelemaekers waren geblesseerd, terwijl Michel Vlap plaatsnam op de bank.

Na een evenwichtig openingskwartier, zonder kansen, zorgde Beni Badibanga met een verraderlijke vrije trap voor het eerste gevaar. Een tegenprik volgde via Nacer Chadli die zich goed doorzette op de linkerflank en een goede center afleverde voor Yari Verschaeren, maar die kreeg zijn schot niet tussen de palen. Het balbezit was ruimschoots voor de thuisploeg, maar de bezoekende verdediging kon niet in verlegenheid gebracht worden. Er prijkte bij de rust dan ook een logische 0-0 op het scorebord.

Na de rust zagen we een ondernemender Anderlecht. Albert Sambi Lokonga zette Samir Nasri op weg naar doel, maar de Fransman botste op doelman Nordin Jackers. Paars-wit zette goed druk en dat leidde snel tot een nieuwe doelrijpe kans: Samir Nasri legde de bal op het hoofd van Derrick Luckassen, de kopbal van de Nederlander eindigde tegen de lat. Doelman Jackers was verslagen, maar de brilscore bleef overeind. Ook toen twee pogingen van Nacer Chadli onschadelijk werden gemaakt door het Wase sluitstuk. Na een mooie actie van Yari Verschaeren kon Samir Nasri vervolgens uithalen. Het publiek veerde beetje bij beetje recht, maar het afstandsschot ging over. Misschien kon Kemar Roofe, voor het eerst in actie in het Lotto Park, de ban breken? Na goed samenspel tussen Philippe Sandler en Samir Nasri kwam hij in een veelbelovende schietpositie, maar op het laatste nippertje werd de bal hem nog ontfutseld. De netten zouden vandaag uiteindelijk niet trillen in het Lotto Park, waardoor beide ploegen één puntje bijschrijven.

RSCA: Van Crombrugge, Nasri, Chadli, Zulj (66’ Ait El Hadj), Luckassen, Sandler, Lokonga, Dewaele, Verschaeren (79’ Doku), Sardella & Roofe (84’ Kiese Thelin)

Waasland-Beveren: Jackers, Wiegel, Badibanga, Jubitana (76’ Verreth), Koita (61’ Sula), Caufriez, Vukotic, Emmers (57’ Kobayashi), Foulon, Schryvers & Dierckx

Voir cette publication sur Instagram

#RSCA 0-0 Waasland-Beveren @ HALF TIME ⚽ #COYM #ANDWBE

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Voir cette publication sur Instagram

#RSCA 0-0 Waasland-Beveren @ FULL TIME ⚽ #COYM #ANDWBE

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪