Scoreloos gelijkspel tegen Gent

Deze zondagavond ontving RSCA KAA Gent in het Lotto Park voor de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de wedstrijd tegen Moeskroen kwamen er twee nieuwe namen tussen de lijnen: Adrien Trebel en Jacob Bruun Larsen. Zij vervingen Michel Vlap en Paul Mukairu. Voor de Deense winger was het de eerste basisplaats voor paars-wit. De wedstrijd eindigde op 0-0.

Echte kansen waren schaars in de eerste helft. Jacob Bruun Larsen schoot na een half uur een eerste keer naar het doel van Sinan Bolat, maar zijn schot miste precisie. Ook Lukas Nmecha en Francis Amuzu klopten aan de deur, maar zonder de bezoekende doelman echt te kunnen verontrusten. Thuisdoelman Timon Wellenreuther maakte de eerste helft vol zonder veel in actie te moeten komen. 0-0 aan de rust.

De tweede helft was geanimeerder, met Lukas Nmecha die dicht bij een openingsdoelpunt kwam, en een mooi schot van Albert Sambi Lokonga van buiten de rechthoek dat maar net in corner verwerkt kon worden door Sinan Bolat. Na een uur spelen gingen Adrien Trebel en Jacob Bruun Larsen naar de kant voor Paul Mukairu en Abdoulay Diaby. De bezoekers repliceerden met een kans van Osman Bukari die Timon Wellrenreuther neutraliseerde. Een kwartier voor tijd zetten James Lawrence en Lukas Nmecha een goede aanval op poten die eindigde bij Paul Mukairu, maar de ingevallen linksbuiten zag zijn schot rakelings over de kruising vliegen. Verder hielden beide ploegen zich in evenwicht in een uitgerekend Lotto Park.

RSCA : Wellenreuther, Lawrence, Delcroix, Miazga, Sardella, Sambi Lokonga, Trebel (64' Diaby), Ait El Hadj, Amuzu, Bruun Larsen (64' Mukairu) & Nmecha (85' Dimata)

KAA Gent : Bolat, Niangbo (85' Malede), Castro-Montes, Mohammadi, Bukari (75' Bezus), Hanche-Olsen, Kums, Fortuna, Depoitre, Dorsch & Arslanagic