Scoreloos gelijkspel tegen Cercle

Zondagavond trok RSC Anderlecht naar Jan Breydel om het op te nemen tegen Cercle Brugge. De basiself die aan de aftrap kwam, was dezelfde als die tegen Genk het weekend voordien. Kemar Lawrence en Matt Miazga namen hun plaats in de verdediging dus weer in na de bekerwedstrijd op Union. De wedstrijd eindigde op 0-0.

Het was Cercle dat voor het meeste gevaar zordge in de eerste helft. Kevin Hoggas kreeg al in de openingsfase een grote kans op de openingstreffer, maar zijn poging ging naast. Sporting had veel balbezit tegen een goed georganiseerd Cercle, maar kon niet voor dreiging zorgen. Het doel van oud-Sportingdoelman Thomas Didillon bleef ongerept. Net voor de rust was het zelfs alweer Cercle dat gevaarlijk was op een poging van Kevin Hoggas, maar de score bleef 0-0 bij de rust.

Tijdens de rust bleef Jacob Bruun Larsen in de kleedkamer, hij werd vervangen door Paul Mukairu. In die tweede helft kwam Sporting opnieuw moeilijk aan kansen, terwijl Cercle wel voor dreiging zorgde. Timon Wellenreuther moest alles uit de kast halen om een schot van Vintinho te pareren. Niet veel later leek Cercle op voorsprong te komen, maar de VAR wees de scheidsrechter terecht op buitenspel van doelpuntenmaker Iké Ugbo. Het grootste gevaar voor paars-wit kwam in de tweede helft van Adrien Trebel, die Anouar Ait El Hadj had vervangen. Hij trof met een vrije trap van net buiten de zestien de bovenkant van de lat. Twintig minuten voor tijd gingen Lukas Nmecha en Francis Amuzu naar de kant voor Abdoulay Diaby en Mohammed Dauda, maar ook die geheel nieuwe voorlinie kwam niet tot scoren. Sporting moest dus genoegen nemen met één punt op Jan Breydel. Eindstand: 0-0.

Cercle: Didillon, Bates, Ugbo (84’ Somers), Musaba, Hotic (87’ Denkey), Pavlovic, Hoggas, Deman (78’Musaba), Marcelin, Biancone & Lopes Da Silva

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Delcroix, Miazga, Lawrence, Cullen, Lokonga, Ait El Hadj (59’ Trebel), Amuzu (71’ Diaby), Bruun Larsen (46’ Mukairu) & Nmecha (71’ Dauda)