Sambi Lokonga nog tot 2023 bij RSC Anderlecht

Vanmiddag heeft Albert Sambi Lokonga zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd. De centrale middenvelder en de club bereikten een nieuwe overeenkomst voor drieënhalf seizoenen in het Lotto Park. Eerder had Anderlecht al de optie in het lopende contract van Lokonga gelicht, waardoor de Congolese Belg sowieso nog tot eind volgend seizoen aan de club verbonden bleef. Nu krijgt de 20-jarige belofteninternational dus een nieuwe verbintenis tot 2023.

Sportief directeur Michael Verschueren is opgetogen met de contractverlenging van Lokonga: “De speler en zijn management hebben zich heel constructief opgesteld tijdens de onderhandelingen. Als club voelden we dat Sambi dankbaar en gelukkig is met de kansen die hij hier heeft gekregen. Ook tijdens zijn lange revalidatieperiode zijn we hem blijven ondersteunen, omdat we absoluut geloven in zijn kwaliteiten. Sinds zijn invalbeurt tegen Standard heeft hij zich gemanifesteerd tot een belangrijke schakel op ons middenveld. De contractverlenging is een goeie zaak voor beide partijen. Sambi is één van de grote talenten, die uit onze Youth Academy is doorgegroeid naar het eerste elftal. Hij kan zich hier nu verder ontwikkelen om dan een grote stap te zetten, zoals anderen hem hebben voorgedaan.”

Ook Albert Sambi Lokonga zelf heeft altijd aangegeven dat hij een verlengd verblijf bij RSC Anderlecht wel zag zitten. “Ik ben een kind van Neerpede natuurlijk. Dit is mijn club sinds mijn elfde (2010). Hier in het eerste elftal spelen, was ook mijn grote droom. Begin dit seizoen voelde ik het vertrouwen van Vincent Kompany, van de staff, van de hele club. Nu moet ik mezelf bij Anderlecht eerst nog verder bewijzen, mijn kwaliteiten ten volle laten rijpen én proberen bij te dragen tot de nieuwe sportieve successen waar de club en zijn fans naar verlangen. Mij resten hier nog uitdagingen genoeg tot 2023. Dus verleng ik mijn contract met volle goesting.”


Sinds zijn rentree tegen Standard speelde Lokonga bijna elke minuut dit seizoen, met uitzondering van de wedstrijd op Club Brugge die hij miste door een rode kaart.