Ruime overwinning tegen de Panda's

Zondagavond kreeg RSC Anderlecht het bezoek van KAS Eupen in het Lotto Park op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League. De geblesseerde Derrick Luckassen en de geschorste Jeremy Doku werden vervangen door Killian Sardella en Marko Pjaca. Paars-wit won de partij met 6-1 en blijft zo in de running voor Play-Off I.

De bezoekers dreigden als eerste via Jens Cools, op vrije trap van Danijel Milicevic, maar Hendrik Van Crombrugge wist wel raad met die poging. Het zou uiteindelijk de enige kans van Eupen worden in de eerste helft. De eerste kans voor RSCA was meteen raak. Killian Sardella stuurde Francis Amuzu de box in, die laag en scherp voor doel inspeelde op Amir Murillo: 1-0. Jordi Amat werd niet veel later van het veld gestuurd, toen hij Dejan Joveljic onderuit haalde in de zestien: Michel Vlap zette de elfmeter om: 2-0. Op het halfuur maakte Marko Pjaca er 3-0 van door goed op te duiken voor doel en op aangeven van Michel Vlap de bal in een leeg doel te schuiven. De Kroaat maakte niet veel later bijna meteen zijn tweede, maar zijn poging ging via de doelman en de beide doelpalen finaal terug het veld in. De 4-0 viel uiteindelijk toch nog voor rust, toen Vincent Kompany scoorde op hoekshop. Het eerste doelpunt van de Prince sinds hij terugkeerde naar de ploeg van zijn hart. Een goed geplaatste vrije trap werd op slag van rust nog uit doel gezweefd door de bezoekende doelman. 4-0 na 45 minuten.

Deel 2 van de wedstrijd begon ook goed voor paars-wit, dat het numerieke overwicht goed wist uit te buiten. Amir Murillo speelde een knappe wedstrijd en gaf in de 52ste minuut de assist voor de 5-0. De afwerking werd dit keer verzorgd door Francis Amuzu. Dejan Joveljic werkte hard, maar kon zichzelf niet op het scorebord trappen. Doelman Ortwin De Wolf kwam goed tussen. Het tempo verdween wat uit de wedstrijd en er volgden enkele wissels bij de thuisploeg. Een van die invallers was Zakaria Bakkali: in het slot van de wedstrijd zette hij de 6-1 eindstand op het bord, nadat Jonathan Bolingi de Eupense eer al gered had in de 77ste minuut. De drie punten blijven in het Astridpark. Nog 3 finales te gaan.

Come on you Mauves !

Doelpunten: 9’ Murillo (1-0), 17’ Vlap (2-0, pen), 25’ Pjaca (3-0), 34’ Kompany (4-0), 52’ Amuzu (5-0), 77’ Bolingi (5-1) & 88’ Bakkali (6-1)

RSCA : Van Crombrugge, Kompany (75’ Kana), Vlap, Pjaca (64’ Bakkali), Cobbaut, Zulj (78’ Kayembe), Joveljic, Amuzu, Sambi Lokonga, Sardella & Murillo

KAS Eupen : De Wolf, Koch, Amat, Prevljak (75’ N’Dri), Ebrahimi, Bolingi, Verdon, Sowah, Beck (64’ Schouterden), Cools (76’ Ezaotolahi) & Milicevic