RSCA verliest met 2-1 bij KAA Gent

Zondagavond sloot RSC Anderlecht het seizoen af op het veld van Gent. In vergelijking met de wedstrijd van donderdag, tegen kampioen Genk, bleef Ivan Santini (geschorst) aan de kant. Francis Amuzu kwam in de ploeg, terwijl Yannick Bolasie hoger speelde. RSCA verloor en eindigt als zesde.

De thuisploeg opende heel vroeg de score dankzij Giorgi Kvilitaia, na een mooie collectieve aanval. Anderlecht probeerde daar via Alexis Saelemaekers op aangeven van Francis Amuzu iets tegenover te zetten, maar het schot van de jonge Belg miste het kader. Even later was het Amuzu zelf die goed bediend werd, door Yannick Bolasie, maar hij kon niet besluiten. De Buffalo’s namen vervolgens de wedstrijd in handen en dat leidde tot heel wat kansen. Kvilitaia scoorde bijna zijn tweede en ook Alexander Sorloth kwam dicht bij de 2-0. Ondanks het blauwe overwicht bleef het 1-0 tot aan de rust.

Na de kantwissel was de eerste kans voor Anderlecht. Alexis Saelemaekers legde de bal op het hoofd van Yannick Bolasie, maar de kopbal van de Everton-huurling werd onschadelijk gemaakt door doelman Kaminski. Aan de overkant ontsnapte Thomas Didillon aan de 2-0, toen hij een houdbaar schot van Jonathan David niet kon klemmen. Karim Belhocine haalde vervolgens Sebastiaan Bornauw, die al een gele kaart achter zijn naam had, naar de kant om Jeremy Doku te brengen. Een wissel die voor snelheid en meer aanvallende impulsen moest zorgen. De gelijkmaker kwam er en deed denken aan de wedstrijd tegen Genk: Saelemaekers met de voorzet en Yannick Bolasie met de afwerking. Lang duurde de vreugde niet, want Jonathan David zette de Buffalo’s al gauw weer op voorsprong: 2-1, meteen ook de eindstand.

KAA Gent: Kaminski, Soquet, Rosted, Plastun, Verstraete, Odjidja, Sorloth (29’ Yaremchuk), Kvilitaia (77’ Dejaegere), David (89’ Bezus), Asaré & Esiti

RSCA: Didillon, Appiah, Kara, Bornauw (67’ Doku), Cobbaut, Saelemaekers, Kums, Trebel (15’ Gerkens), Amuzu (83’ Sanneh), Bolasie & Verschaeren

Doelpunten: 1’ Kvilitaia (1-0), 73’ Bolasie (1-1) & 76’ David (2-1)

Lees verder