RSCA verliest klassieker met 2-1

De topaffiche van de vijfde speeldag was de clash tussen Club Brugge en Anderlecht. Paars-Wit begon in het Jan Breydelstadion met de vertrouwde namen aan de aftrap. De beslissing over de schorsing van Vranjes werd uitgesteld en dus stond de Bosniër centraal in de verdediging. Amuzu nam, net zoals vorige week tegen Excel Moeskroen, plaats op de linkerflank. 

In een intense openingsfase kwam Club Brugge al na drie minuten op voorsprong via Dennis. Even later dreigde Paars-Wit voor het eerst, Santini kon net niet bij de voorzet van Trebel. Na 19 minuten was het Musona die voor de gelijkmaker zorgde na een assist van Dimata. Lange tijd leek het erop dat de ploegen met die 1-1-tussenstand gingen rusten, maar net voor de pauze trapte Vanaken de 2-1 tegen de netten. Dankzij enkele goede ingrepen van Didillon bleef die score in de tweede helft op het bord staan. Bakkali mocht zijn debuut nog maken maar ook hij kon het tij niet meer keren.

Doelpunten: 3' Dennis (1-0), 19' Musona (1-1), 43' Vanaken (2-1)

Club Brugge: Letica, Poulain, Wesley (74' Amrabat), Rezaei (91' Openda), Mitrovic, Vanaken, Denswil, Vormer, Rits, Dennis & Danjuma (65' Cools)

RSCA: Didillon, Saelemaekers (83' Najar), Vranjes, Bornauw, Milic, Amuzu (79' Bakkali), Trebel, Makarenko, Musona (65' Gerkens), Dimata & Santini

Lees verder