RSCA strandt in de halve finale

Zondagavond ontving RSC Anderlecht KRC Genk in het Lotto Park voor de halve finale van de Croky Cup. In vergelijking met de wedstrijd tegen KV Mechelen kwamen er drie nieuwe namen tussen de lijnen. Elias Cobbaut, Killian Sardella en Anouar Ait El Hadj kwamen Hannes Delcroix, Amir Murillo (beiden geblesseerd) en Paul Mukairu vervangen. Sporting verloor de wedstrijd met 1-2 en loopt zo de finale van de Beker mis.

De eerste twintig minuten waren geanimeerd maar leverden weinig kansen op. De eerste kans kwam er vanop de flank van Daniel Munoz die vanop zijn rechterkant Paul Onuachu vond aan de tweede paal: 0-1. Anouar Ait El Hadj kwam daarop oog-in-oog met Maarten Vandevoordt, maar zijn lob ging net over het doel. Paul Onuachu probeerde daarna nog twee keer vanop afstand. Zijn eerste poging zoefde over het doel, zijn tweede schot belandde in de handen van Timon Wellenreuther. Net voor de rust kwam opnieuw Anouar Ait El Hadj aan schieten, zijn poging werd gered door de bezoekende doelman. Paars-wit verdiende een doelpunt, maar moest met 0-1 gaan rusten.

Aan de rust bleef Abdoulay Diaby aan de kant voor Mohammed Dauda. Na een uur spelen stond de 0-2 op het scorebord. Matt Miazga probeerde een center van Theo Bogonda weg te werken, maar de bal belandde ongelukkig in het doel van Timon Wellenreuther. Francis Amuzu, Kemar Lawrence en Josh Cullen mochten daarop naar de kant om plaats te maken voor Jacob Bruun Larsen, Bodgan Mychailichenko en Adrien Trebel. Die laatste zorgde meteen voor de aansluitingstreffer. John Lucumi stopte Lukas Nmecha foutief af en werd met rood van het veld gestuurd. De daaropvolgende vrije trap trapte Trebel zonder verpinken tegen de netten, 1-2. Sporting zette nog alles op alles in de slotfase van de wedstrijd, maar het slaagde er niet in om het tij te keren. Eindstand 1-2, RSCA strandt in de halve finale van de Croky Cup.

RSCA : Wellenreuther, Sardella, Miazga, Cobbaut (74’ Mukairu), Lawrence (60 Mykha), Cullen (60’ Trebel), Lokonga, Ait El Hadj, Amuzu (60’ Bruun Larsen) , Diaby (46’ Dauda) & Nmecha

KRC Genk : Vandevoordt, Arteaga, Ito, Heynen, Bongonda (71’ McKenzie), Hrosovsky, Onuachu (81’ Dessers), Munoz, Lucumi, Thorstvedt & Cuesta

Goals : 17’ Onuachu (0-1), 58’ Miazga (0-2) & 72’ Trebel (1-2)