RSCA stelt Lotto Park ter beschikking voor Europese wedstrijd Union

Indien Union Saint-Gilloise zich tegen Rangers FC kwalificeert voor de play-off-ronde van de Champions League, zullen de Brusselaars op dinsdag 16 augustus in het Lotto Park spelen.

Na de 2-0 zege in Leuven speelt Royale Union Saint-Gilloise vanavond de terugwedstrijd tegen het Schotse Rangers FC. Indien de Unionisten de voorsprong uit de heenwedstrijd met succes weten te verdedigen, stoten ze door naar de laatste play-off voor de Champions League, waarin ze het op dinsdag 16 augustus zullen opnemen tegen PSV of AS Monaco.

Union kan voor die wedstrijd geen beroep doen op het eigen stadion, dat niet aan de UEFA-normen voldoet, noch op het stadion King Power at Den Dreef in Leuven waar het de eerste wedstrijd tegen Rangers FC afwerkte. Daarom is Royal Sporting Club Anderlecht ingegaan op de vraag van Union en van de Belgische Voetbalbond om de wedstrijd uitzonderlijk in het Lotto Park te laten plaatsvinden. Iedereen is het er immers over eens dat de Belgische clubs die op het Europese toneel strijden het verdienen om in alle comfort en in optimale omstandigheden hun kansen te verdedigen.

Philippe Bormans (CEO Union):

“We zijn dankbaar dat Anderlecht bereid is om het Lotto Park ter beschikking te stellen. Dat de twee clubs hierover zo snel een akkoord hebben kunnen bereiken, geeft aan dat er veel meer is dat ons bindt dan dat ons scheidt.”