RSCA speelt voortaan in het Lotto Park

Vanaf nu speelt RSC Anderlecht zijn thuiswedstrijden in het Lotto Park. We ontvangen jullie op 14 juli om samen met ons de nieuwe naam in te huldigen tijdens de fan day.

Het stadion van RSC Anderlecht heeft doorheen de jaren verschillende namen gehad: van ‘Scheut’ in het prille begin, over ‘Het Emile Versé stadion’, genoemd naar de eerste mecenas  van de club, naar het ‘Constant Vanden Stock stadion’. Die laatste maakte van RSC Anderlecht een eeuwig begrip in binnen- en buitenland. 

Net zoals het zich in de rest van Europa meer en meer voordoet, stapt ook RSC Anderlecht af van het linken van de stadionnaam aan haar eigenaar. En dit zonder de rijke geschiedenis van de club en haar supporters te vergeten.

Jullie, de supporters, spreken dan weer al jaar en dag van ‘Het Park’, een naam die ook journalisten vaak in de mond nemen. Het verwijst naar het Astridpark, waarin het stadion gelegen is.

“We hebben gekozen voor de naam Lotto Park omdat het enerzijds de rijke traditie en vertrouwde locatie van de club koestert en anderzijds omdat Lotto, als één van de partners van RSC Anderlecht, de waarden van de club deelt”, aldus Jo Van Biesbroeck.

Samen met de nieuwe naam is ook het logo van het stadion toegelicht. Stamnummer 35 krijgt daarin een prominente plaats.

Lotto Park

We beseffen dat een naamsverandering een gevoelige vernieuwing is.”, aldus Jo Van Biesbroeck.“Maar de tijd staat niet stil. Een stadionnaam linken aan een sterk merk is een trend die zich in Europa al jaren voordoet”.

Met RSC Anderlecht en Lotto hebben twee grote Belgische merken de handen in elkaar geslagen. Net als tijdens een wedstrijd van RSC Anderlecht, beleven bij Lotto elke week meer dan 1,2 miljoen Belgen spelplezier en spanning. Beide partners slaan de handen in elkaar om de beleving van de fans verder te ondersteunen.

Lees verder