RSCA Retro: Radzinski vloert KAA Gent met hattrick (1999)

Zondag opent RSC Anderlecht Play-Off I met een thuiswedstrijd tegen KAA Gent. In mei 1999 werd het dankzij Tomasz Radzinski 4-0 in het Astridpark.

Het seizoen 1998-1999 begon dramatisch voor Paars-Wit, met amper twee puntjes uit de eerste vijf wedstrijden. Coach Arie Haan werd de laan uitgestuurd en vervangen door zijn assistent JEAN DOCKX en Frank Vercauteren. Dankzij een sterke eindsprint maakte Paars-Wit zelfs nog lang kans op de titel, die het uiteindelijk aan KRC Genk moest laten. Op de derde laatste speeldag, en vlak na een overtuigende 0-6-overwinning tegen Standard, klopte RSCA ook KAA Gent met duidelijke 4-0-cijfers.

Tomasz Radzinski opende al na amper drie minuten spelen de score, in minuut 38 maakte de Poolse Canadees er 2-0 van. Vroeg in de tweede helft maakte hij zijn hattrick compleet door de 3-0 voorbij voormalig RSCA-doelman Frédéric Herpoel te prikken. Radzinski kreeg een applausvervanging en mocht vlak voor tijd gaan rusten, Yannis Anastasiou maakte er uiteindelijk nog 4-0 van. Paars-Wit verloor toen uiteindelijk niet meer in de laatste dertien matchen - waarvan er elf ook gewonnen werden - maar moest finaal toch vrede nemen met een derde plaats op amper drie puntjes van landskampioen KRC Genk.