RSCA Retro: Kampioen op het veld van Charleroi (2017)

Vanavond speelt Paars-Wit op de tweede speeldag van Play-Off I op bezoek bij Sporting Charleroi. Vorig jaar haalde RSCA daar de 34ste landstitel binnen.

Voor RSCA Retro hoeven we deze keer niet al te diep in het verleden te graven. In het seizoen 2016-2017 sprong Paars-Wit op de laatste speeldag van de reguliere competitie naar de kop van het klassement, en die zou het in de play-offs niet meer afstaan.

De troepen van coach René Weiler begonnen aan Play-Off I met 61 punten, twee meer dan Club Brugge. Beetje bij beetje bouwde Paars-Wit die voorsprong uit, waardoor het op de zevende speeldag voor de titel speelde op het veld van de West-Vlaamse rivaal. Door een 1-1-gelijkspel in het Jan Breydelstadion werd het feestje nog even uitgesteld, maar enkele dagen later kreeg RSCA een nieuwe kans op bezoek bij Sporting Charleroi. Chris Bedia hield de titelstrijd spannend door de score te openen, maar in de tweede helft draaide Lukasz Teodorczyk de situatie eigenhandig om met twee doelpunten. Vlak voor tijd maakte Massimo Bruno er 1-3 van, waardoor de 34ste landstitel binnen was voor Paars-Wit.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.