RSCA in PO1 na zege tegen KV Kortrijk

Zondagavond kwam KV Kortrijk op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion op de 29ste speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de verplaatsing naar Lokeren kwamen Pieter Gerkens en Ivan Obradovic in de ploeg, ten koste van Francis Amuzu en Antonio Milic. RSCA won met 2-0 en is nu zeker van deelname aan Play-Off 1, aangezien KAA Gent en STVV het op de laatste speeldag tegen elkaar moeten opnemen.

De Brusselaars domineerden het begin van de wedstrijd, maar dat leidde niet tot grote kansen. Na 20 minuten zette Pieter Gerkens knap voor op Peter Zulj, maar de kopbal van de Oostenrijker miste richting. De bezoekers reageerden op het halfuur. Thomas Didillon en de lat verhinderden in dezelfde fase een Kortrijkse voorsprong. Aan de overkant ging de bal er wel in, toen Sven Kums na mooi samenspel met Yannick Bolasie de bal netjes in doel plaatste. Even later verdubbelde Bolasie bijna die voorsprong, maar via doelman Bruzzese en het kader ging de bal uiteindelijk over.

Het begin van de tweede helft verliep evenwichtig, maar na verloop van tijd ontwikkelden de West-Vlamingen de meeste dreiging. Op het uur volgde er een grote kans: een lob van Chevalier eindigde tegen de lat en in de rebound scoorde Avenatti. De gelijkmaker werd echter afgekeurd voor buitenspel. De pas ingevallen Imoh Ezekiel haalde niet veel later stevig uit, maar Thomas Didillon was vastberaden de 0 op het bord te houden. Ook Sven Kums zag de toenemende dreiging van de bezoekers en besloot dan maar de veilige 2-0 op het bord te zetten: hij krulde een vrije trap mooi binnen. Invaller Francis Amuzu had graag nog de kers op de taart gezet met een extra doelpunt in het slot, maar zijn poging kende geen succes.

Doelpunten: 32' & 70’ Kums

RSCA: Didillon, Appiah, Lawrence, Kara, Obradovic (86’ Milic), Gerkens, Kums (82’ Amuzu), Zulj (64’ Kayembe), Verschaeren, Bolasie & Santini

KV Kortrijk: Bruzzese, Kumordzi, Kagelmacher, Koita (65’ Ezekiel), Chevalier, Stojanovic, Avenatti, Charisis (77’ Lepoint), Rolland, D'Haene & Golubovic (58’ Azouni)

Lees verder