RSCA herpakt zich tegen KRC Genk (2-0)

Zondagavond stonden RSC Anderlecht en KRC Genk tegenover elkaar in het Lotto Park. In vergelijking met het bekerduel enkele dagen geleden verdwenen Edo Kayembe en Alexis Saelemaekers uit de ploeg ten voordele van Peter Zulj en Nacer Chadli. Sporting won verdiend na twee doelpunten van Michel Vlap in de tweede helft.
 

De bezoekers toonden zich op stilstaande fase meteen gevaarlijk via Joseph Paintsil, maar Hendrik Van Crombrugge kwam goed tussenbeide. Dat deed hij ook bij een kopbal van Paul Onuachu, al leek die toch het kader te gaan missen. De thuisploeg prikte tegen via Michel Vlap. Hij zette de bal voor en Neto Borges trapte in de kluts tegen zijn eigen doelpaal. Er volgden enkele mooie acties van RSCA, maar in de zone van de waarheid viel er weinig te noteren. Op aangeven van Elias Cobbaut kon Nacer Chadli gevaarlijk opduiken voor doel. Met een knappe beenveeg verhinderde Maarten Vandervoordt de openingstreffer. De jonge doelman liet zich ook niet verschalken door Jeremy Doku, iemand met wie hij vaak samenspeelde bij de nationale jeugdploegen. De wedstrijd verliep vervolgens evenwichtig verder tot aan de rust. Ito Junya nam Hendrik Van Crombrugge nog onder vuur, maar de 0-0 bleef op het bord.

Na vijf minuten in de tweede helft volgde de eerste kans via Kemar Roofe. Maarten Vandervoordt bracht redding, waarna een verdediger ontzette. Even later ontbond Michel Vlap zijn duivels voor het eerst: overhoeks schoof hij de bal laag binnen, na een knappe assist van Jeremy Doku. RSCA was beter uit de kleedkamer gekomen en hees zich verdiend op voorsprong. Nacer Chadli probeerde de voorsprong te verdubbelen, opnieuw na goed voorbereidend werk van Jeremy Doku, maar hij miste het kader. De mannen van Frank Vercauteren voerden de druk nog wat op. Na een subtiel hakje van Peter Zulj, knalde Nacer Chadli tegen de paal. Michel Vlap was goed gevolgd en trapte in de rebound het leer binnen. Kemar Roofe ging nog op zoek naar de 3-0, maar die kwam er niet. Zo wint Sporting verdiend met 2-0 tegen landskampioen KRC Genk, een kerstcadeau voor de trouwe supporters die vanavond weer massaal op post waren. Come on you Mauves!

Doelpunten: 54’ Vlap (1-0) & 61’ Vlap (2-0)

RSCA: Van Crombrugge, Luckassen, Kompany, Kana, Cobbaut, Lokonga, Zulj, Vlap (90’ Kiese Thelin), Doku (84’ Saelemaekers), Chadli (81’ Kayembe) & Roofe

KRC Genk: Vandevoordt, Borges (81’ Odey), Dewaest, Ito, Paintsil, Hrosovky, Onuachu (62’ Hagi), Berge, Bongonda (62’ Samatta), Maehle & Lucumi

Voir cette publication sur Instagram

#RSCA 0-0 KRC Genk @ HALF-TIME ⚽ #COYM #ANDGNK

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder