RSCA gaat in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie

De Geschillencommissie van de Voetbalbond heeft zich vandaag, dinsdag 30/04/2019, uitgesproken over de straf voor RSC Anderlecht na de stilgelegde wedstrijd op Standard Luik van 12/04/2019.

Er is beslist dat:

  • RSC Anderlecht een boete van 5000€ wordt opgelegd;
  • De uitslag van de wedstrijd 5-0 wordt ten voordele van Standard Luik;
  • RSC Anderlecht een alternatieve straf wordt opgelegd, namelijk tijdens de drie volgende thuiswedstrijden van de eerste ploeg zal net voor aanvang van de wedstrijd en net voor aanvang van de tweede helft de stadionomroeper een bericht omroepen dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal verboden is, dat dit ernstige verwondingen kan veroorzaken, dat de club hiervoor strenge sancties riskeert en dat individuele sancties kunnen worden opgelegd;
  • RSC Anderlecht één effectieve wedstrijd achter gesloten wordt opgelegd.  

Gezien precedenten bij andere clubs en de zware inspanningen die RSC Anderlecht levert om de veiligheid te garanderen tijdens wedstrijden, gaat de club in beroep tegen de wedstrijd achter gesloten deuren.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!