RSCA en Litouwse voetbalbond gaan samenwerking aan

RSCA en de Lietuvos Futbolo Federacija (LFF), de Litouwse voetbalbond, tekenden een partnership voor 3 jaar. RSCA zal de Litouwse voetbalbond helpen bij zijn ambitie om talenten op te leiden van een hoger niveau door de werking van zijn academie te verbeteren. RSCA en de LFF hebben de intentie om het partnership verder uit te breiden indien beide partijen tevreden zijn over de samenwerking.

Het nationale elftal van Litouwen staat momenteel op de 132ste plaats op de FIFA-ranking. Zo’n 10 jaar geleden noteerden ze hun hoogste ranking met de 37ste plaats. De voetbalbond is zich intern aan het heroriënteren om in de toekomst aanwezig te kunnen zijn op grote internationale toernooien. Hiervoor frissen ze de staf van de nationale ploeg en van de nationale jeugdploegen op en wordt er voortaan samengewerkt met RSCA om structureel de werking en programma’s te verbeteren.

‘In Youth We Trust’, het consultancyprogramma van RSCA, is er om clubs, federaties en academies wereldwijd te helpen met hun jeugdopleiding. De club maakt hierbij gebruik van haar kennis en ervaring wat betreft het opleiden van talentvolle spelers die hun weg banen naar Europese topclubs en het Belgische nationale elftal. Een specifiek ontwikkelde interne coachingfilosofie en een professionalisering van de operationele werking van de club via specifieke datamanagementsoftware maken dit mogelijk.

Het trainersteam van RSCA zal geleid worden door Academy Director Jean Kindermans, met ondersteuning van verschillende stafleden. Samen zullen zij de RSCA-filosofie inzake jeugdopleiding in de Litouwse academies implementeren door nauw samen te werken met hun coaches.

Tomas Danilevičius, het hoofd van de Litouwse voetbalbond: “We zijn blij om deze samenwerking te starten met een van de beste voetbalacademies ter wereld. Het mag duidelijk zijn dat dit partnership een eerste belangrijke keerpunt is in de Litouwse jeugdvoetbalopleiding. We hebben vertrouwen in de aanpak van RSCA die volgens ons de werking van de Litouwse voetbalacademies flink kan verbeteren, ons coachingniveau naar een hoger niveau tillen en, bovenal, kan leiden tot het vormen van topvoetballers in Litouwen. Aangezien de implementatie van RSCA’s jeugdfilosofie in goede banen geleid zal worden door ervaren specialisten en gestuurd zal worden door Academy Director Jean Kindermans, kijken we er erg naar uit om stapsgewijs een verbetering te zien van de huidige complexe situatie in het Litouwse jeugdvoetbal.”

Aaron Kanwar, het hoofd van RSCA International: “Het is een eer voor RSCA om partner te worden van een nationale federatie zoals de Litouwse voetbalbond en dat zij de toekomst van hun talenten aan ons toevertrouwen. Van bij het begin voelden we een goede klik met hen op vlak van doelstellingen, potentieel en waarden. We zullen erop toezien dat dit project de zorg en aandacht krijgt die we zelf dagelijks geven aan onze eigen academie. De jeugdacademie van Anderlecht blijft het hart en de ziel van de club en is een belangrijke troef bij het vormen van samenwerkingen bij de start van ons internationaal parcours.”

Lees verder