RSCA eindigt tweede in eerste Proximus ePro League

Zaterdag vond de finale van de eerste editie van de Proximus ePro League plaats. Nadat Robin Seeuws zich in de reguliere competitie niet bij de beste 6 kon plaatsen, moest Zakaria Bentato het alleen opnemen in de Play-Offs. Hier speelde hij in de poulefase tegen Miran Salim (Club Brugge), Manse Bogaerts (KV Kortrijk), Benjamin Biernaert (Charleroi) en Jason Logghe (Cercle Brugge). Zakaria speelde sterk en veroverde uiteindelijk de tweede plaats. Hierdoor was hij geplaatst voor de halve finale.

In deze halve finale kwam hij tegen Geoffrey Meghoe uit, de professionele speler van Club Brugge. Na twee zeer spannende wedstrijden was de score gelijk. De winnaar werd uiteindelijk beslist door het Golden Goal-systeem, waarbij diegene die het eerst scoort wint. Zakaria liet vele kansen onbenut waardoor het leek dat Club Brugge de wedstrijd naar zich toe ging trekken. In de slotseconden scoorde Zakaria echter toch de verlossende goal waardoor hij Anderlecht mocht vertegenwoordigen in de finale.

In deze finale moest hij het opnemen tegen Quentin Vande Wattyne van Royal Excelsior Moeskroen. Na enkele minuten maakte Zakaria een verdedigende fout, die voor een snelle 0-1 achterstand zorgde. Moeskroen speelde 90 minuten lang op een hoog niveau, waardoor er na het laatste fluitsignaal de zware 0-4 score op het bord stond.

Zakaria was uiteraard teleurgesteld door het verlies in de finale, maar mag toch terugkijken op een geslaagd parcours in de eerste editie van de Proximus ePro League.

Lees verder