RSCA door naar de kwartfinales in de Beker

Donderdagavond trok paars-wit naar Le Canonnier, waar Moeskroen hen opwachtte in de achtste finales van de Beker van België. In vergelijking met de wedstrijd op Oostende werd de ploeg op vier plaatsen gewijzigd. Michel Vlap, Nacer Chadli (geblesseerd), Yari Verschaeren en Marco Kana werden vervangen door Francis Amuzu, Jeremy Doku, Edo Kayembe en Philippe Sandler. De Nederlandse verdediger is weer fit na zijn blessure, net zoals Adrien Trebel die op de bank zat.

De thuisploeg opende snel de score via de Kroatische aanvaller Stipe Perica. Alexis Saelemaekers probeerde op het kwartier tegen te prikken, maar doelman Vaso Vasic kwam goed tussen bij het stevige schot. Even later kon Kemar Roofe net niet profiteren van een goede voorzet van Francis Amuzu. Sporting duwde door en volgend op een goede actie van Jeremy Doku en Francis Amuzu kon Kemar Roofe een schot van Albert Sambi Lokonga in doel deviëren. De strijd ging vervolgens gelijk op. Hendrik Van Crombrugge moest na ruim een halfuur een poging van Thierry Boya onschadelijk maken. Aan de overkant kwam de dreiging van Jeremy Doku. De jonge Belg waagde volop zijn kans en dat loonde. Vlak voor rust zette hij paars-wit op voorsprong na een mooie assist van Kemar Roofe.

Kort na de pauze moest Vincent Kompany geblesseerd naar de kant. Killian Sardella nam zijn plaats in. Het tempo van in de eerste helft was na rust eveneens aan de kant gebleven, maar toch liep RSCA na tien minuten nog een lengte uit: Derrick Luckassen baande zich knap doorheen de defensie en nam ook doelman Vasic te grazen. Nadien volgden er minder en minder kansen. 10 minuten voor tijd viel er toch nog een doelpunt, toen Cedric Omoigui kon profiteren van slecht wegwerken achterin. In het slot kreeg Sporting nog een strafschop na een fout op Kemar Roofe. De spits wou die zelf omzetten, maar Vaso Vasic sprong de goede hoek in. Zo bleef het 2-3 en stoot paars-wit door naar de kwartfinale van de Beker van België, waar het in eigen huis Club Brugge treft!

Goals: 11' Perica (1-0), 20' Roofe (1-1), 43' Doku (1-2), 56' Luckassen (1-3) & 79' Omogui (2-3)

Royal Excel Mouscron: Vasic, De Medina (22' Campins), Olinga (59' Omoigui), Mohamed (64' Huyghebaert), Ciranni, Boya, Perica, Queiros, Garcia, Van Durmen & Godeau

RSCA: Van Crombrugge, Luckassen, Sandler, Kompany (50' Sardella), Cobbaut, Kayembe, Lokonga, Amuzu (75' Verschaeren), Doku (88' Kana), Saelemaekers & Roofe