“RSCA Brussels Heysel” exclusief in het teken van detectie en opleiding

Vanaf volgend seizoen heroriënteert RSC Anderlecht de jeugdopleiding van het provinciaal jeugdvoetbal “Brussels Heysel”.

De verschillende hervormingen binnen het jeugdvoetbal, het gewijzigde jeugdvoetballandschap, de opleidingsvergoedingen en het transferreglement voor -17 jarigen nopen ons tot deze aanpassingen.

Vanaf het seizoen 2019-2020 focust “RSCA Brussels” zich specifiek op de detectie, de opleiding en de ontwikkeling van jonge Brusselse talenten tussen 6 en 12 jaar oud (5<>5 en 8<>8).

“RSCA Brussels” investeert op deze manier nog meer in de rekrutering en de opleiding van jonge Brusselse talenten zonder het sociale luik in deze jeugdcategorieën uit het oog te verliezen.

“RSCA Brussels Heysel” richt zich vanaf volgend seizoen exclusief op opleiding en zal regelmatig wedstrijden organiseren tegen Brusselse en andere partnerclubs om de jonge voetballers op te leiden voor de elite van RSC Anderlecht en ten gunste van het Brussels amateurvoetbal. 

Door de afschaffing van de U13 en ouder kunnen de Brusselse partnerclubs van RSCA rekruteren uit spelers die door RSCA opgeleid zijn. 

Die spelers zullen kunnen aansluiten bij onze samenwerkende clubs, gespreid over Brussel en andere provincies, dan wel naar iedere andere ploeg van hun keuze. RSCA zal, desgewenst, elke speler die de club zal verlaten begeleiden bij de keuze van een nieuwe club tijdens de maand mei 2019.

Buiten de elite opleiding, georganiseerd op de sites “Academie” en “Neerpede”, en de brede opleiding “Brussels Heysel” zal RSC Anderlecht het sociaal voetbal niet uit het oog verliezen.

Zo blijft RSC Anderlecht de werking van het “Football Etude Famille Anderlecht” ondersteunen samen met de gemeente Anderlecht.

“Fefa” streeft sinds 2003 naar integratie, de werking strijdt tegen schoolverzuim en helpt meer dan 200 jongelingen uit Anderlecht zich te ontplooien in de Brusselse diversiteit.

Lees verder