RSCA 4-2 Beerschot

Deze zondag ontving RSCA Beerschot VA in het Lotto Park. Tegenover de wedstrijd in Sint-Truiden waren er drie wijzigingen in het basiselftal: Yari Verschaeren, Anouar Ait El Hadj & Benito Raman werden verkozen boven Lior Refaelov, Francis Amuzu en Joshua Zirkzee. Na een goede prestatie en een logische overwinning, houdt Sporting de drie punten thuis.

Van bij de aftrap zette Anderlecht de bezoekers onder druk maar zonder echte kansen te creëren in het openingskwartier. Rond het half uur had Benito Raman twee kansen om de score te openen na enkele mooie collectieve aanvallen van de Brusselaars. Beerschot-doelman Mike Vanhamel wist nog een knappe doelkans van Christian Kouamé te redden. Beerschot was tot dan nog volledig kansloos. In de toegevoegde tijd werd Anouar Ait El Hadj foutief afgestopt door Stipe Radic. De scheidsrechter wees naar de stip. Sergio Gómez werkte de penalty knap af in de linkerhoek. 1-0 vlak voor de rust.

Na de rust zag coach Kompany zijn ploeg sterk beginnen. Benito Raman kopte een corner knap op doel. Keeper Mike Vanhamel kond de bal enkel nog in de eigen netten duwen. Lang kon RSCA niet genieten van de dubbel voorsprong. Lawrence Shankland kopte hard voorbij Hendrik Van Crombrugge. Benito Raman miste meteen daarna nog twee kansen. Het was slechts uitstel van executie voor de bezoekers. Op twintig minuten van het einde kon Christian Kouamé een perfecte assist van Kristoffer Olsson perfect afwerken: 3-1. Enkele minuten later scoorde Majeed Ashimeru na een mooie één-twee met Joshua Zirkzee. Zijn eerste van het seizoen. Toch was de match nog niet gespeeld. Joren Dom maakte de 4-2 na een assist van Rapha Holzhauser.

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Harwood-Bellis, Gómez, Cullen, Olsson (74’ Ashimeru), Ait El Hadj (74’ Amuzu), Verschaeren, Raman (74’ Zirkzee) & Kouamé (89’ Magallán)

Beerschot: Vanhamel, Van Den Bergh, Caicedo, Bourdin, Pietermaat, Shankland, Vaca, Halaimia, Coulibaly (60’ Holzhauser), Radic & Krekovic (46’ Soumare & 70’Dom)

Doelpunten: 45’ Gomez (1-0), 53’ Raman (2-0), 55’ Shankland (2-1), 69’ Kouamé (3-1), 77’ Ashimeru (4-1) & 81’ Dom (4-2)