RSCA 1-2 KV Oostende

Deze zondagnamiddag verloor Paars-Wit na een bemoedigende prestatie thuis van KV Oostende.

Onze spelers begonnen goed aan de wedstrijd en zetten meteen druk op de tegenstander. RSCA nam na een hoekschop verdiend de leiding via Michel Vlap. Kort erna vond de Nederlandse middenvelder voor een tweede keer de weg naar het doel. De vreugde in het Lotto Park was echter van korte duur wanneer de VAR het doelpunt annuleerde wegens buitenspel. Tegen de gang van het spel in brachten de bezoekers via Ronald Vargas de score in evenwicht. Nada Pieter Gerkens Paars-Wit bijna terug op voorsprong bracht, was er een prachtige redding van Thomas Didillon nodig om te voorkomen dat Ronald Vargas zijn tweede van de namiddag zou scoren. Net voor de rust dwong Pieter Gerkens KVO-keeper Gerkens William Dutoit tot een redding.

Kort na de herneming miste Pieter Gerkens nipt een lange bal van Peter Zulj. RSC Anderlecht bleef baas over de bal, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. Op twintig minuten van het einde had William Dutoit een prachtige redding in huis op een schot richting winkelhaak van Francis Amuzu, waarna dezelfde speler ook met een gekruist schot niet kon scoren. Tegen de gang van het spel in bracht Junior Sakala KV Oostende op voorsprong op aangeven van Indy Boonen. Beide spelers stonden slechts enkele minuten op het veld. De staf van RSCA gooide zijn laatste wissels nog in de strijd, maar de achterstand kon niet meer omgebogen worden.

Doelpunten: 12’ Vlap (1-0), 19’ Vargas (1-1), 75’ Salaka (1-2)

RSCA: Didillon, Kompany, Gerkens (87’ Ait El Hadj), Vlap, Cobbaut, Zulj, Amuzu, Bornauw, Doku, Verschaeren (61’ Nasri) & El Kababri (82’ Lutonda)

KV Oostende: Dutoit, Faes, Milovic, Palaversa, Vargas (57’ Sakala), Hjulsager (66’ Jonckheere), Skulason, Vandendriessche, Capon, D’Haese (65’ Boonen) & Rajsel

Lees verder