RSCA 1-2 Club Brugge

Zondagavond kreeg RSCA het bezoek van Club Brugge in het Lotto Park, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. In vergelijking met de vorige wedstrijd, op de Bosuil tegen Antwerp, speelde paars-wit met drie nieuwe gezichten: wintertransfer Amir Murillo maakte zijn debuut op de rechtsachter, waarbij Derrick Luckassen centraal achterin startte ten koste van Marco Kana. De geblesseerde Kemar Roofe zag hoe Antoine Colassin zijn debuut maakte in de spits, terwijl Michel Vlap zijn plekje in de ploeg afstond aan Alexis Saelemaekers.

Antoine Colassin, de jonge debutant, was niet bepaald onder de indruk en dreigde meteen. In de eerste minuut al kopte hij een voorzet van Alexis Saelemaekers tegen de lat en even later volgde een gekruist laag schot. De bezoekers kwamen na 10 minuten gevaarlijk opduiken. Hendrik Van Crombrugge kwam tussen bij de poging van Emmanuel Dennis en in de rebound moest Vincent Kompany een bal van David Okereke van de lijn halen. In de 21ste minuut zette Antoine Colassin zijn debuut in de verf met een doelpunt. Hij rondde een goede actie van Alexis Saelemaekers subtiel af met een mooi doelpunt. Beide teams hielden elkaar vervolgens in evenwicht, maar met de rust in zicht viel de 1-1. Op magistrale wijze liet Hans Vanaken met een volley doelman Van Crombrugge kansloos. Alexis Saelemaekers probeerde voor rust nog tegen te prikken, maar deze hoogstaande eerste helft eindigde op 1-1.

Het tempo viel wat terug na rust, met minder grote kansen. Na een uur spelen kreeg Club Brugge een grote mogelijkheid via de pas ingevallen Loïs Openda. Hij lanceerde Emmanuel Dennis, maar Hendrik Van Crombrugge pakte uit met een grootse redding. Onze jongens gaven het beste van zichzelf op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar de Brugse verdediging bleef overeind. Aan de overkant kwam Emmanuel Dennis dicht bij een doelpunt, maar hij trapte in het zijnet. Even later werd Simon Mignolet nog eens aan het werk gezet. Hij moest aan de bak om Nacer Chadli het scoren te beletten. Uiteindelijk viel er toch nog een goal, jammer genoeg voor de bezoekers. Charles De Ketelaere met de assist, Hans Vanaken met de afwerking in de linkerbenedenhoek. Sporting verdiende beter. Daar dachten Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu ook zo over. Beiden kwamen ze dicht bij de 2-2, maar tevergeefs: na 90 minuten gaf het scorebord 1-2 aan.

Doelpunten: 21’ Colassin (1-0), 41’ Vanaken (1-1) & 80’ Vanaken (1-2)

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Kompany, Cobbaut, Lokonga, Doku (66’ Amuzu), Zulj, Saelemaekers, Chadli (83’ Vlap) & Colassin (90’ Kayembe)

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Balanta, Kossounou (46’ Cools), Okereke (60’ Openda) Schrijvers (74’ De Ketelaere), Deli, Vanaken, Vormer, Dennis & Mechele