RSCA 0-2 KV Kortrijk

RSCA ontving deze zondagmiddag onder een stralende zon KV Kortrijk. Matt Miazga, Francis Amuzu en Anouar Ait El Hadj werden vervangen door Lucas Lissens, Paul Mukairu en Majeed Ashimeru. Die laatste maakte zijn debuut in de Jupiler Pro League en speelde z'n eerste wedstrijd in het Lotto Park. Na 90 minuten was de eindstand: 0-2.

Het waren de bezoekers die vanaf het begin gevaarlijk bleken te zijn. Eerst stopte Timon Wellenreuther een kopbal van Zinho Gano, Lucas Lissens voorkwam vervolgens dat Pape Gueye kon profiteren van de rebound. Anderlecht antwoordde met een hoekschop, afgedwongen door Lukas Nmecha. Maar de kopbal van Hannes Delcroix miste het doel. Het spel was daarna redelijk in evenwicht, echte kansen bleven uit. Maar in de allerlaatste minuten van de helft ging een schot op doel van Faïz Selemani toch tegen de netten. Wellenreuther kan het leer niet klemmen en via Sainsbury gaat de bal in eigen doel. KV Kortrijk duikt de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft maakten Majeed Ashimeru en Jacob Bruun Larsen plaats voor Anouar Ait El Hadj en Francis Amuzu. Niet veel later koos Vincent Kompany opnieuw voor een wissel, Josh Cullen werd vervangen door Abdoulay Diaby. Ondanks hun inspanningen konden onze spelers het verschil niet maken. Wellenreuther moet z'n beste beentje voorzetten op een uithaal van Selemani. Het blijft 0-1. Met nog een kwartier te gaan werd Zinho Gano goed gelanceerd en kwam hij alleen voor onze doelman te staan, met de 0-2 tot gevolg. Onze mannen probeerden de situatie om te draaien, maar konden doelman Marko Ilic nooit echt verontrusten. Alleen een vrije trap van Mohammed Dauda zorgde voor wat gevaar. De eerste thuisnederlaag van het seizoen was een feit.

RSCA: Wellenreuther, Sardella, Delcroix, Lissens, Lawrence, Lokonga, Ashimeru (46' Ait El Hadj), Cullen (63' Diaby), Bruun Larsen (46' Amuzu), Mukairu & Nmecha (74' Dauda)

KVK: Ilic, Golubovic, Dewaele (85' Rougeaux), Sainsbury, Palaversa (68' De Sart), Selemani, Gueye (63' Chevalier), Hendrickx, Ocansey, Radovanovic & Gano (85' Stojanovic)

Doelpunten: 45+1' Sainsbury (0-1) & 73' Gano (0-2)