Resultaten van onze internationals

Elias Cobbaut en Hendrik Van Crombrugge hebben wegens blessures forfait moeten geven voor hun selectie bij de Rode Duivels, die een mooi resultaat neerzetten in de Nations League. Jeremy Doku maakte met een invalbeurt zijn debuut in en tegen Denemarken (0-2) en mocht starten thuis tegen Ijsland (5-1) deze dinsdag. Hij bekroonde zijn debuut met een prachtig doelpunt op het einde van de wedstrijd. Yari Verschaeren mocht invallen tegen Ijsland en leverde op zijn beurt een mooie assist. Nany Dimata stond twee keer op het wedstrijdblad, maar kwam uiteindelijk niet tot speelminuten.

Met maar liefst 12 in Neerpede opgeleide spelers in de selectie, klopte de nationale U21 op overtuigende wijze Duitsland (4-1). De Duitsers, finalist bij de het laatste Europees kampioenschap voor U21, kwamen snel op achterstand te staan en kregen een rode kaart. Toch maakten ze snel gelijk, met een rake penalty van Lukas Nmecha, die een goede wedstrijd speelde. Als de U21, met Albert Sambi Lokonga (op de bank), Hannes Delcroix (gestart), Antoine Colassin (ingevallen), Francis Amuzu (gestart) en nog een hele rist aan ex-Anderlechtspelers tegen Wales, Moldavië en Bosnië-Herzegovina een goed resultaat neerzetten, plaatsen ze zich voor het EK. Wie zich al niet meer kan kwalificeren, is het Servië van Luka Adzic. Zij speelden gelijk tegen Letland (2-2, met penaltydoelpunt van Adzic) en verloren van Bulgarije (1-2).

Bogdan Mykhaylichenko speelde twee keer in de UEFA Nations League, tegen Zwitserland (2-1 zege) en Spanje (4-0 nederlaag). Mykha speelde twee keer de volle negentig minuten en leverde een assist bij de zege tegen de Zwitsers. In dezelfde competitie, maar dan de “B League”, kwam Peter Zulj voor de Oostenrijkers niet tot spelen tegen Noorwegen (1-2 zege) en thuis tegen Roemenië (2-3 nederlaag). Oekraïene en Oostenrijk staan beide tweede in hun groep. James Lawrence speelde niet met Wales, dat won in Finland (0-1) en tegen Bulgarije (1-0).

Lees verder

De basiself voor #ANDZWA. Come on you Mauves!