Reserven lijden eerste competitienederlaag in Brugge

Beloften Club - Anderlecht

Deze maandagavond maakte de reservenploeg van RSC Anderlecht de verplaatsing naar Club Brugge in het kader van de elfde speeldag van hun play-offs. Bij winst kon Paars-Wit zich tot kampioen kronen, maar zo ver kwam het helaas niet. Blauw-Zwart smeerde de troepen van coach Emilio Ferrera een eerste competitienederlaag dit seizoen aan.

De eerste twee kansen kwamen op naam van de Bruggelingen, maar doelman Enzo D'Alberto greep beide keren gepast in. Op het kwartier werd hij echter geklopt door een schot van Cyril Ngonge. Paars-Wit reageerde via Tony Amrani, maar zijn schot werd op de lijn gekeerd. Na een half uur kon Jasper Van Oudenhove de Brugse bonus verdubbelen op stilstaande fase. Opnieuw kwam Amrani dicht bij een Anderlechts doelpunt, maar opnieuw kon hij net niet scoren. Op de daaropvolgende aanval maakte Jasper Van Oudenhove er 3-0 van. Twee minuten later gaf Francis Amuzu Paars-Wit weer wat hoop door vanop de stip voor de 3-1 te zorgen.

Na de rust bleven Osman Bukari en Gilles Denayer in de kleedkamer, Antoine Bernier en Nelson Azevedo Janelas kwamen hen aflossen. Paars-Wit begon beter aan de tweede periode, maar miste wat geluk toen een bal via het doelhout gekeerd werd. Enzo D'Alberto moest de meubels redden in een één-tegen-éénsituatie, op het uur knalde Milan Corryn de bal dan weer tegen de deklat aan de overzijde. Na een knappe collectieve actie ging ook een tweede poging van Corryn net niet tegen de netten. Een kwartier voor tijd moest Francis Amuzu de strijd staken na een tik, Théo Leoni verving hem. Ondanks het verweer kon Paars-Wit de scheve situatie niet meer omkeren. In de slotfase zorgde Ikoma-Loïs Openda zelfs nog voor de zware 4-1-eindcijfers.

Doelpunten: 17' Ngonge (1-0), 30' & 41' Van Oudenhouve (2-0 en 3-0), 43' Amuzu (3-1), 88' Openda (4-1).

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.