Reserven knokken zich naar gelijkspel tegen Club Brugge

Deze maandag, 12 februari, ontving de reservenploeg van RSCA die van Club Brugge in Tubeke. De beloften knokten zich na een achterstand nog mooi terug (2-2). De troepen van coach Emilio Ferrera blijven op die manier ongeslagen in het kampioenschap. Met 10 op 12 in de play-offs telt Paars-Wit nu drie punten voorsprong op KAA Gent en Sporting Lokeren, de tegenstander van volgende week maandag.

Paars-Wit domineerde het grootste deel van de eerste helft. Daar waar het balbezit vooral voor de thuisploeg was, toonden de bezoekers zich echter wel efficiënter. Nog voor het rustsignaal verzilverden Thibault Vlietinck en Ikoma-Loïs Openda de enige echte Brugse doelkansen voor een 0-2-bonus. In de tweede helft lieten de Brusselse beloften de kopjes echter niet hangen, zelfs wanneer de aansluitingstreffer lang uitbleef. Uiteindelijk werden de inspanningen in het slotkwartier dan toch beloond toen Mohammed Dauda een strafschop kon afdwingen en zelf omzette. Op een hoekschop van Tony Amrani wist de snelle Ghanees in de slotminuten zelfs nog voor de verdiende 2-2-eindstand te zorgen. Come on young Mauves!