Puntenloze verplaatsing naar Brugge

Zondagavond stond de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion op het programma voor paars-wit. Op de 8ste speeldag van de Jupiler Pro League namen ze het er op tegen Club Brugge. Adrien Trebel stond voor het eerst dit seizoen in de ploeg, net zoals Derrick Luckassen. De West-Vlamingen wonnen met 2-1, al had de score hoger kunnen oplopen.

Club Brugge zette van bij het begin meteen druk. Een schot van Percy Tau ging maar net naast, terwijl de poging van Emmanuel Dennis dan weer over ging. Toch was het Sporting die de score opende. Yari Verschaeren stuurde Francis Amuzu diep, die de bal net voor de aanstormende Simon Mignolet bij Nacer Chadli kon afleggen. Die legde de bal vervolgens netjes in doel: 0-1. Een voorsprong van korte duur, want een minuut later was de score weer in evenwicht. Van Crombrugge wist de kopbal van Emmanuel Dennis nog onschadelijk te maken, maar in de rebound dook Krépin Diatta op. Zijn schot kaatste via de paal terug tegen onze doelman… en verdween zo in doel. Ons sluitstuk moest voor rust ook nog ingrijpen op pogingen van Percy Tau en Matej Mitrović. Anderlecht ging zo de rust in met een 1-1 tegen een sterk en dominant blauw-zwart.

Ook in de tweede helft zat het vuur er meteen in, al was het tien minuten wachten op een echte kans. Emmanuel Dennis kwam oog in oog met Hendrik Van Crombrugge, maar die verhinderde met een perfect getimede beenveeg een tweede Brugs doelpunt. Percy Tau probeerde het vervolgens met een stiftertje, maar ook hier had onze doelman een antwoord klaar. Aan de overkant kreeg Derrick Luckassen een grote kans op de 1-2, op aangeven van Elias Cobbaut, maar Simon Mignolet pakte uit met een prima voetreflex. De Brugse aanvallen volgden elkaar ondertussen sneller op. Zo schudde Van Crombrugge nog een fantastische redding uit de mouwen bij een enorme kans voor Vanaken. Uiteindelijk moest onze doelman zich toch een tweede keer gewonnen geven: een gekruist schot van Krépin Diatta ging tegen de netten. De ingevallen Jeremy Doku probeerde nog tegen te prikken, maar de 2-1 bleef op het bord.

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Balanta, Diatta (93’ Okereke), Mitrovic, Deli, Vanaken, Vormer, Tau (90’ Schrijvers), Dennis (55’ Openda) & Mata

RSCA: Van Crombrugge, Sardella (59’ Dewaele), Luckassen, Sandler, Cobbaut, Trebel, Amuzu (70' Doku), Gerkens, Chadli (75’ Kiese Thelin), Verschaeren & Saelemaekers

Goals: 5’ Chadli (0-1), 6’ Diatta (1-1) & 69’ Diatta (2-1)

Voir cette publication sur Instagram

You know what to do, boys! ⚔ #CLUAND #COYM #RSCA

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪