Puntendeling tegen Eupen in het Lotto Park

RSC Anderlecht heeft thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen KAS Eupen. Albert Sambi Lokonga bracht met zijn eerste doelpunt voor paars-wit de thuisploeg op voorsprong, maar de bezoekers scoorden in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de teleurstellende gelijkmaker.

Twee wijzigingen in de basiself van coach Vincent Kompany deze middag: Marco Kana kwam de licht geblesseerde Adrien Trebel vervangen en Mustapha Bundu mocht voor het eerst starten. Na 12 minuten probeerde de Eupense aanvaller Koné het vanop afstand, maar zijn poging ging naast en over. Een tiental minuten later sneed Jeremy Doku naar binnen, maar ook zijn schot miste precisie. Geen van beide ploegen kwam tot grote kansen. Mustapha Bundu zorgde enkele keren voor dreiging met lage voorzetten, maar telkens lag een Eupens been dwars. Albert Sambi Lokonga zorgde met een laag schot vanop 20 meter voor de eerste kans binnen de palen, maar Eupen-doelman Ortwin Dewolf kon de bal pareren. Niet veel later kwam Percy Tau alleen voor Dewolf, maar werd hij onterecht teruggefloten voor buitenspel. Musona liet aan de andere kant net voor rust na balverlies centraal achterin bij paars-wit af te straffen: 0-0 aan de pauze.

Na de rust kwam er meer druk van paars-wit, met kansen voor Percy Tau en Derrick Luckassen. Toch moest een verder werkloze kapitein Hendrik Van Crombrugge tot twee keer toe redding brengen. Tegen zijn ex-ploeg stond hij pal op een afstandschot van Peeters en de daaropvolgende rebound. Aan de overkant was het niet veel later wel raak: Albert Sambi Lokonga versloeg met een loeihard schot van buiten de zestien de Eupense keeper, na breedleggen van Jeremy Doku. De allereerste goal voor Sambi Lokonga op het hoogste niveau voor paars-wit, en wat voor één! Paars-wit leek de partij te controleren en ging op zoek naar het tweede doelpunt, maar in extremis was het Eupen dat nog kon gelijkmaken. Derrick Luckassen kreeg een bal niet weggewerkt, Ngoy scoorde met een op Vranjes afgeweken bal: 1-1, meteen ook de eindstand.

Een bijzonder teleurstellend gelijkspel voor onze paars-witte jongens. Op naar volgende zondag: dan trekt RSCA naar het Jan Breydelstadion voor de topper tegen Club Brugge. Afspraak om 13.30 voor de eerste topper van het seizoen!

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Vranjes, Luckassen, Mykhaylichenko, Sambi Lokonga, Kana (65’ Dimata), Doku (80’ Ait El Hadj), Bundu (73’ Amuzu), Tau & Nmecha

KAS Eupen: De Wolf, Amat, Poulain (40’ Koch), Ngoy, Peeters, Prevljak (64’ N’Dri), Musona, Correia, Miangue, Cools (76’ Vasquez) & Koné

Doelpunten: 70’ Lokonga (1-0), 90’ NGoy (1-1)