Puntendeling op de Bosuil (1-1)

Zondagnamiddag stond RSC Anderlecht voor de verplaatsing naar Antwerp, op de 8ste speeldag van Play-Off I. De ploeg die Standard vorige week versloeg werd op één plaats gewijzigd: Bubacarr Sanneh nam de plaats in van de geblesseerde Mbodji Kara. Paars-wit moest zich tevreden stellen met een punt (1-1).

Een goed wedstrijdbegin werd beloond met een snel doelpunt. Ivan Santini reageerde gevat bij een gekraakt schot van Andy Najar en trapte de 0-1 binnen. De thuisploeg verhoogde de druk vervolgens, maar zonder echt gevaarlijk te zijn in de zone van de waarheid. De Brusselse verdediging was dan ook goed georganiseerd en liet weinig toe. Na een halfuur moest Thomas Didillon wel bij de pinken zijn toen Sebastiaan Bornauw hard op eigen doel kopte. Een kopbal van William Owusu kon onze Franse doelman even later minder verontrusten. 

0-1 halfweg, maar kort na de pauze kwam daar meteen verandering in. Didier Lamkel Zé toonde zich gevaarlijk in de box en verschalkte onze doelman. De snelle gelijkmaker bracht paars-wit echter niet van de wijs. De jongens van coach Belhocine konden goed overweg met de Antwerpse druk. Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu namen ondertussen de plaats in van Andy Najar en Yannick Bolasie. In het slot van de wedstrijd kwam Sporting nog dicht bij de winning goal, maar Ivan Santini kon de goede center van Yari Verschaeren niet verzilveren. Geen van beide teams kon het verschil nog maken, waardoor Anderlecht terugkeert van de altijd moeilijke verplaatsing naar de Bosuil met 1 punt.

Doelpunten: 4’ Santini (0-1) & 47’ Lamkel Zé (1-1)

Antwerp FC: Bolat, Opare, Juklerod, Refaelov (90’ Simao), Baby (75’ Rodrigues), Arslanagic, Owusu (86’ Bolingi), Lamkel Zé, Govea, Van Damme & Haroun

RSCA: Didillon, Appiah, Sanneh, Bornauw, Cobbaut, Najar (63’ Saelemaekers), Kums (90’ Gerkens), Trebel, Verschaeren, Bolasie (72’ Amuzu) & Santini

Lees verder