Prachtige overwinning tegen Antwerp

Zondag trok RSC Anderlecht naar de Bosuil voor de eerste wedstrijd na de interlandbreak tegen R. Antwerp FC. Slechts één wijziging in de basiself van coach Kompany in vergelijking met de match tegen Zulte Waregem: Killian Sardella werd in het hart van de defensie vervangen door Elias Cobbaut. Sporting bracht verdiend de drie punten mee naar Brussel, na een klinkende 1-4-overwinning. Het springt zo naar de vierde plaats in het klassement, een belangrijke stap in de strijd om Play-Off I.

Paars-wit begon meteen goed aan de match, en dreigde voor een eerste keer via Majeed Ashimeru. Zijn schot ging net naast. Sporting had veel balbezit en zette mooie acties op poten. Dat resulteerde in een kans voor Yari Verschaeren, die net niet kon profiteren. Antwerp prikte nog even terug met een poging van Lior Rafaelov, maar Timon Wellenreuther stopte zijn poging zonder veel moeite. Na een half uur stond het bijna 0-1, maar thuisdoelman Ortwin De Wolf had een uitstekende redding in huis om Lukas Nmecha het scoren te beletten. De bordjes bleven tot aan de rust gelijk na een eerste helft gedomineerd door paars-wit.

Ook de tweede helft begon goed voor Sporting. Albert Sambi Lokonga werd onderuitgehaald in de 16 door Jordan Lukaku, waardoor Lukas Nmecha zich achter de bal mocht zetten. Zijn penalty werd echter gestopt. De Duitser liet zich niet van zijn melk brengen, want niet veel later bezorgde hij de openingstreffer voor Majeed Ashimeru enig mooi op een presenteerblaadje. Na een counter bracht onze spits vanop de linkerflank de bal voor doel met de buitenkant van de voet. De Ghanese middenvelder moest de bal slechts binnentikken. Daarna was de ban gebroken voor Sporting. De 0-2 kwam er na een stilstaande fase op aangeven van Adrien Trebel, die Amir Murillo na een ingestudeerd nummertje vond aan de tweede paal. Op een kwartier van het einde schoot Anouar Ait El Hadj de 0-3 onhoudbaar in de winkelhaak na een mooie collectieve actie. De 0-4 kwam ten slotte op naam van Yari Verschaeren. Antwerp milderde nog tot 1-4 (Le Marchand), maar de drie punten waren op het einde van de rit oververdiend voor RSCA. 

Antwerp : De Wolf, De Laet, Verstraete (67’ Mbokani), Lamkel Zé, Refaelov (80’ Miyoshi), De Pauw (80’ Buta), Hongla, Batubinsika, Le Marchand, Haroun (41’ Gerkens) & Lukaku

RSCA : Wellenreuther, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykhailichenko, Sambi Lokonga, Trebel, Ait El Hadj, Verschaeren (88’ Bruun Larsen), Ashimeru (78’ Amuzu) & Nmecha (85’ Mukairu)

Goals : 52’ Ashimeru (0-1), 62’ Murillo (0-2), 77’ Ait El Hadj (0-3), 84’ Verschaeren (0-4) & 89’ Le Marchand (1-4)

Lees verder